Έρχονται αλλαγές στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

Ιδέες για δημιουργία κατηγορίας όπου θα αγωνίζονται οι β΄ομάδες των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, αναδιαμόρφωση του συστήματος με τις άδειες εργασίας, μείωση των ξένων στο κορυφαίο πρωτάθλημα και προώθηση νεαρών παικτών από τα τμήματα υποδομής, εξέτασε σε συνεδρίασή της η FA!  



Έρχονται αλλαγές στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

Ο πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κρεγκ Ντάικ, σε έκθεση που έδωσε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από συνεδρίαση και συζήτηση με επιτροπή της FA, παρουσίασε τέσσερα σημεία – κλειδιά που μπορούν να αλλάξουν το αγγλικό ποδόσφαιρο στο άμεσο μέλλον!

Οι ιδέες που συζητήθηκαν και εξετάστηκαν, είναι:

-Η δημιουργία κατηγορίας για τις β' ομάδες των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, ανάμεσα στη LeagueTwo και την Conference, με την ονομασία League3 και εισαγωγή από τη σεζόν 2016-2017.

-Η νέα στρατηγική όσον αφορά τον τρόπο δανεισμού παικτών ανάμεσα στους συλλόγους όλων των επαγγελματικών κατηγοριών.

-Η μείωση των ξένων παικτών στην Πρέμιερ Λιγκ από τους 17 σε 12 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

-Η απαγόρευση εξασφάλισης άδειας εργασίας από παίκτες χωρίς ευρωπαϊκό διαβατήριο, για τις τρεις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι β' ομάδες δεν θα μπορούν να ανέβουν στην Τσάμπιονσιπ ή να συμμετέχουν στο Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας, το ρόστερ των 25 παικτών θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 20 ντόπιους, ενώ, μονάχα τρεις θα μπορούν να είναι πάνω απ' την ηλικία των 21 ετών.

«Όταν σκέφτεσαι να εφαρμόσεις αλλαγές σε ένα μεγάλο σύστημα, χρειάζεται δουλειά, χρόνος και αρκετή υπομονή. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τους ποιοτικότερους ξένους παίκτες στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, αλλά ταυτόχρονα ανησυχούμε για το μέλλον της εθνικής μας ομάδας και πρέπει να κάνουμε κάτι για να το διασφαλίσουμε. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής των συλλόγων, να αναπτυχθούν και να φτάσουν να αγωνιστούν στο ανώτατο επίπεδο» ήταν το σχόλιο του ισχυρού άνδρα της ομοσπονδίας.