Μόγιες, κοίτα τι έκανες…

Στην ιστορία της Μαν. Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μόγιες, θα μείνει σαν αποτυχημένος. Όχι τόσο για το γεγονός πως απλά δεν κατάφερε να αντέξει το βάρος των απαιτήσεων, αλλά γιατί έσπαγε… το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω απ’ το άλλο! Το england365.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει όλες τις «σφαλιάρες» που δέχθηκε ο Σκοτσέζος τεχνικός.



Μόγιες, κοίτα τι έκανες…

Η φετινή αγωνιστική περίοδος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν πολύ ιδιαίτερη.

Με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αποχωρεί από την προπονητική στο φινάλε της περσινής σεζόν, άπαντες προετοιμάστηκαν για μια πολύ δύσκολη χρονιά, με νέα δεδομένα και ανάγκη για στήριξη.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δέχθηκε να αναλάβει τη δυσκολότερη «αποστολή» της προπονητικής του καριέρας, διαδεχόμενος στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», τον πολυνίκη Βρετανό κόουτς.

Όσο κι αν το πάλεψε, απέτυχε παταγωδώς.

Η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να διεκδικήσει με αξιώσεις τους τίτλους στις διοργανώσεις που συμμετείχε, ενώ δίνει και μάχη ακόμα και για την τελευταία θέση της Πρέμιερ που οδηγεί στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ!

Τρία ματς πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας του.

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο παρουσίας στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μόγιες έσπασε 13 αρνητικά ρεκόρ (!) και το england365.gr τα παρουσιάζει ένα – ένα!

Αναλυτικά οι «σφαλιάρες» που δέχθηκε ο Σκοτσέζος:

-Πρώτη φορά από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ που οι Έβερτον, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ νίκησαν όλες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός και εκτός έδρας.

-Πρώτη φορά που η Έβερτον επικράτησε της Γιουνάιτεντ και στα δύο ματς πρωταθλήματος, από τη σεζόν 1969-1970.

-Πρώτη φορά που οι Έβερτον και Λίβερπουλ κατάφεραν μέσα στην ίδια σεζόν να κερδίσουν εντός και εκτός έδρας τους «κόκκινους διαβόλους» για το πρωτάθλημα.

-Πρώτη φορά που η Γιουνάιτεντ δέχθηκε γκολ στο πρώτο λεπτό αναμέτρησης στην Πρέμιερ Λιγκ (στην ήττα 3-0 από τη Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ»).

-Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα τερματίσει για πρώτη φορά από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ με τη χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών.

-Απέτυχε να εξασφαλίσει παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά έπειτα από το 1995.

-Έχει τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον.

-Υπέστη τρεις σερί ήττες για πρώτη φορά έπειτα από το 2001.

-Αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, κάτι που είχε συμβεί μόλις μια φορά επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

-Υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα της ιστορίας της από τη Σουόνσι.

-Υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα από τη Νιούκαστλ, από το 1972.

-Υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα από τη Γουέστ Μπρομ, από το 1978.

-Υπέστη την πρώτη ήττα από τη Στόουκ, έπειτα από το 1984.