Δεν έχει τελειώσει τίποτα!

Το βροντοφωνάζει συνεχώς και ήρθε η ώρα να το αποδείξει! Η Μάντσεστερ Σίτι όχι μόνο δεν παραδίνεται από τη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, αλλά με τη νίκη της επί της Γουέστ Μπρομ (3-1) συνεχίζει να ελπίζει στην... έκπληξη!



Δεν έχει τελειώσει τίποτα!

Οι «πολίτες» επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο σερί απώλειες βαθμών και μείωσαν την απόσταση από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στους έξι βαθμούς, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο! Οι βάσεις για το τρίποντο μπήκαν από το πρώτο ημίχρονο, με τους Ζαμπαλέτα (3’), Αγουέρο (10’) και Ντεμικέλις (36’) να μετουσιώνουν σε γκολ την υπεροχή της ομάδας τους.

Οι φιλοξενούμενοι, αν και είχαν ευκαιρίες για κάτι παραπάνω, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 2-1 με το όμορφο τέρμα του Ντόρανς.

Το ματς:

Όταν οι Αργεντίνοι έχουν κέφια, τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα. Ζαμπαλέτα, Αγουέρο και Ντεμικέλις (κατά σειρά) βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για το τρίποντο της Μάντσεστερ Σίτι. Μόλις στο 3’, ο ακραίος μπακ των «πολιτών» έδωσε με κεφαλιά το προβάδισμα στην ομάδα του- με το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα- και ακολούθησε στο 10’ το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων από τον Αγουέρο. Όσα κατάφεραν επιθετικά, όμως, λίγο έλειψαν «γκρεμίσουν» στην άμυνα. Και αυτό διότι η Γουέστ Μπρομ δεν πτοήθηκε μετά τα μαζεμένα γκολ που δέχτηκε και με τον Σεσενιό σε μεγάλη μέρα, καρδιοχτύπησε την αντίπαλη εστία, μέχρι που μείωσε στο 16’ με τον Ντόρανς! Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο νέας ψυχρολουσίας (μετά το στραπάτσο από τη Σάντερλαντ) οι ποδοσφαιριστές του Μανουέλ Πελεγκρίνι σοβαρεύτηκαν και έφεραν πάλι το παιχνίδι στα μέτρα τους. Η υπεροχή τους μετουσιώθηκε και σε άλλο ένα τέρμα, πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Ντεμικέλις δέχτηκε την μπάλα μετά την προσπάθεια του Κομπανί και την έσπρωξε στα δίχτυα (36’), δίνοντας ξανά ασφαλές προβάδισμα στην ομάδα του.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι «baggies» αναζήτησαν το γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Τα λεπτά όμως περνούσαν και κανείς δεν φαινόταν ικανός να απειλήσει την εστία του Χαρτ. Αντ’ αυτού, μάλιστα, η Σίτι ανέβασε ξανά στροφές και πίεσε για ακόμη ένα τέρμα, που όχι μόνο θα «κλείδωνε» τη νίκη, αλλά θα βελτίωνε και τη συνολική διαφορά τερμάτων της (το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας). Μάταια... Όσο καταιγιστικοί και αν ήταν οι «πολίτες», με τις καλές στιγμές των Φερναντίνιο, Νασρί και Ζαμπαλέτα, η ιστορία έγραψε τελικό αποτέλεσμα 3-1, με τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ να παραμένει στους έξι βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν (τέσσερις για τη Σίτι που χρωστά ακόμα ένα ματς). Η πιο σημαντική στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 70’ όταν σε μια μονομαχία με τον Αμαλφιτανό, ο Νταβίντ Σίλβα έπεσε στο έδαφος, σφαδάζοντας στον πόνο. Οι γιατροί της ομάδας μπήκαν αμέσως στον αγωνιστικό χώρο και τον μετέφεραν με φορείο εκτός γηπέδου, προκαλώντας ξανά έντονο προβληματισμό στον Μανουέλ Πελεγκρίνι, που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να στερηθεί τις υπηρεσίες του στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Γκαρσία, Φερναντίνιο, Νασρί, Σίλβα (70’ Μίλνερ), Τζέκο (89’ Κολάροφ), Αγουέρο (64’ Γιόβετιτς).

Γουέστ Μπρομ:  Φόστερ, Ντόουσον, Όλσον, Ρίτζουελ, Τζόουνς, Αμαλφιτανό, Μουλούμπου (84’ Μόρισον), Ντόρανς, Μπραντ, Σεσενιό (76’ Μπεραΐνο), Βίντρα (60’ Ανιτσέμπε).