Νέο κύμα κακοκαιρίας στη Βρετανία

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι πρόκειται να μετακινηθούν ενόψει των Χριστουγέννων στη Βρετανία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και ανέμων που θα πλήξουν το νησί από σήμερα.



Νέο κύμα κακοκαιρίας στη Βρετανία

Δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν κυρίως τη Σκωτία, την Ουαλία και τη νότια Αγγλία, εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση οι καταιγίδες που ήδη έχουν πλήξει τη Βόρεια Ιρλανδία και τις νοτιοδυτικές περιοχές της Βρετανίας θα εξαπλωθούν και πιο ανατολικά και βόρεια, ενώ σε κάποιες περιοχές η ταχύτητα του ανέμου θα φτάσει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι θα μετακινηθούν με τρένο, καθώς ήδη 21 εταιρίες έχουν ανακοινώσει πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, ενώ και οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν από τους επιβάτες να ελέγξουν την κατάσταση των πτήσεων τους πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Για λόγους ασφαλείας τα τρένα θα μετακινηθούν με μέγιστη ταχύτητα τα 80 χιλιόμετρα την ώρα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν λιγότερα δρομολόγια ειδικότερα στη γραμμή Λονδίνο-Μάντσεστερ και Λονδίνο-Μπέρμιγχαμ, όπως ανακοίνωσε η VirginTrains, η οποία συνιστά στους επιβάτες της να μετακινηθούν με πρωινά δρομολόγια.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως προτεραιότητα μας είναι τα τρένα να μετακινηθούν με ασφάλεια και όχι αν θα επηρεαστεί το πρόγραμμα» τόνισε στέλεχος των σιδηροδρόμων.

Ιδιαίτερη προσοχή όμως θα πρέπει να δείξουν και όσοι θα μετακινηθούν οδικώς αυτές τις ημέρες καθώς σε ορισμένες περιοχές αναμένονται πλημμύρες και πάγος. Οι αρχές υπολογίζουν ότι 13 εκ. άνθρωποι θα μετακινηθούν στο οδικό δίκτυο το τριήμερο μεταξύ 24 και 26 Δεκεμβρίου.

«Κάποιοι άνθρωποι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους γιατί πήραν το ρίσκο να οδηγήσουν μέσα στα νερά για να γλιτώσουν λίγα λεπτά. Η πλημμύρα είναι επικίνδυνη και για το λόγο αυτό ζητούμε να αποφύγετε τις μετακινήσεις αν στην περιοχή που είστε έχει δημιουργηθεί πλημμύρα» προειδοποίησε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.