Το κόλπο-γκρόσο της ΒΤ Sport!

Καταθέτοντας πρόταση κοντά στο 1 δισεκατομμύριο λίρες, το τηλεοπτικό δίκτυο «BT Sport» απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα  του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ στην Μ. Βρετανία για την τριετία 2015-2018, ρίχνοντας στο καναβάτσο το «Sky» και το «ITV».



Το κόλπο-γκρόσο της ΒΤ Sport!

Κάζο... εκατομμυρίων έπαθαν τα τηλεοπτικά δίκτυα «Sky» και «ITV», καθώς το «BT Sport» κατάφερε να αποκτήσει έναντι ενός ποσού κοντά στο 1 δισεκατομμύριο λίρες τα δικαιώματα τόσο του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και του Γιουρόπα Λιγκ στην Μ. Βρετανία.

Τα αγγλικά δίκτυα που κατέχουν τα δικαιώματα της τρέχουσας περιόδου, ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια, αν και δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, ειδικά με την πρόταση που κατέθεσε το «BT Sport».

Συγκεκριμένα, το «Sky» πρόσφερε 600 εκ. λίρες για την τριετία 2015-2018, ενώ το «ITV» 263 εκατ. λίρες για ένα ξεχωριστό πακέτο αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί πως για το τρέχον συμβόλαιο, το «Sky» πληρώνει για κάθε σεζόν 287 εκ. λίρες, την ώρα που στο «ITV» στοιχίζει 185 εκ. λίρες.

Το «BT Sport» θα προβάλει ζωντανά και τα 350 παιχνίδια των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ κάποια από τα παιχνίδια που θα μεταδοθούν μέσα στη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μεγάλων τελικών θα είναι ελεύθερα για όλους.

Άξιο αναφοράς είναι πως το «ITV» ήταν το κανάλι που είχε τα δικαιώματα από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, το 1992, ενώ το «Sky» τα έχει στην κατοχή του από το 2003.