Έντονη κριτική σε Βίλας-Μπόας για Γιορίς

Στο επίκεντρο κριτικής βρέθηκε ο Αντρε Βίλας-Μπόας με την απόφαση του να μην αντικαταστήσει τον Ούγκο Γιορίς μετά την σύγκρουση που είχε με τον Ρομέλου Λουκάκου. 



Έντονη κριτική σε Βίλας-Μπόας για Γιορίς

«Ανεύθυνη και επικίνδυνη» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να επιτρέψει στον τερματοφύλακα της Τότεναμ να συνεχίσει να αγωνίζεται παρά το γεγονός ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του, μετά από την σύγκρουση που είχε με τον επιθετικό της Εβερτον.

Αν και ο Βίλας-Μπόας εξήρε την απόφαση του Γιορίς να συνεχίσει  στο ματς, ο Πορτογάλος τεχνικός παρέβλεψε τις συστάσεις του ιατρικού επιτελείου το οποίο επέμενε πως ο Γάλλος γκολκίπερ θα έπρεπε να αντικατασταθεί. Μάλιστα εκπρόσωπος οργάνωσης που σχετίζεται με εγκεφαλικά τραύματα χαρακτήρισε «λάθος και επικίνδυνο» το σχόλιο του Πορτογάλου, οτι η αποφασιστικότητα του Γιορίς για να παίξει ήταν απόδειξη του σπουδαίου χαρακτήρα του και της προσωπικότητας του. «Η επιστήμη έχει προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, όμως συνεχίζουμε και είμαστε αντιμέτωποι με την απαρχαιωμένη αντίληψη ότι ένας παίκτης πρέπει να είναι γενναίος και να προσπαθήσει να συνεχίσει με κάθε κόστος», συμπλήρωσε ο Λουκ Γκρίκς εκπρόσωπος της οργάνωσης Headway. 

«Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Κανείς παίκτης  δεν πρέπει να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο. Αντίθετα θα πρέπει να αποχωρήσει και να τεθεί υπό παρακολούθηση. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες καθώς εκείνη την στιγμή δεν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια εσωτερική αιμορραγία», τόνισε ο γιατρός Μαρκ Λέδερ.