Βίλας Μπόας: «Έδειξε χαρακτήρα ο Γιορίς»!

Η άρνηση του Ούγκο Γιορίς να αντικατασταθεί, μετά την σύγκρουσή του με τον Ρομέλου Λουκάκου, δεν αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τον Αντρέ Βίλας Μπόας. Αντίθετα, ο προπονητής της Τότεναμ αποθέωσε τον τερματοφύλακά του για το πάθος και τη θέληση που επέδειξε.



Βίλας Μπόας: «Έδειξε χαρακτήρα ο Γιορίς»!

Όσον αφορά την εικόνα των «σπιρουνιών» και το τελικό 0-0, ο Πορτογάλος κόουτς υποστήριξε πως με περισσότερη τύχη- ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- η ομάδα του θα έπαιρνε τη νίκη.

«Ήταν ένα πολύ σφιχτό, καλό παιχνίδι. Δημιουργήσαμε καλές στιγμές. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, το πρέσινγκ ήταν καλό και οι επιθετικές μας εμπνεύσεις το ίδιο. Έπρεπε να προηγούμασταν στο ημίχρονο. Αντίθετα, με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, στο τελευταίο μισάωρο η Έβερτον μας επιτέθηκε», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής και πρόσθεσε:

«Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Εάν ήμασταν πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το προβάδισμα στο πρώτο μέρος. Εν τέλει, ο βαθμός αυτός είναι καλός. Λαμβάνοντας υπόψη και την εικόνα της Έβερτον στο δεύτερο, ο βαθμός αυτός κρίνεται σημαντικός».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τη φάση του τραυματισμού του Γιορίς, στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Λουκάκου, αλλά και την άρνηση του Γάλλου τερματοφύλακα να αντικατασταθεί, ο Βίλας Μπόας απάντησε: «Ο Ούγκο ακόμα δεν θυμάται τι συνέβη με τον Λουκάκου. Έχασε για λίγο τις αισθήσεις του, αλλά φάνηκε πρόθυμος να συνεχίσει. Έδειξε σπουδαίο χαρακτήρα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, και εμείς να τον κρατήσουμε στο γήπεδο. Ο Φρίντελ ήταν έτοιμος να μπει, αλλά ο Ούγκο είπε πως ήθελε να συνεχίσει»!