Παραποιημένο το βίντεο της τραγωδίας

Την εξέταση του βίντεο της αστυνομίας από την τραγωδία του Χίλσμπορο, την 15η Απριλίου του 1989, από ανεξάρτητο ειδικό, ζήτησαν από το δικαστήριο οι οικογένειες των θυμάτων. Όπως ισχυρίστηκαν, μέσω του δικηγόρου τους, όσα έχουν καταγραφεί από εκείνη την αποφράδα μέρα, έχουν παραποιηθεί!   



Παραποιημένο το βίντεο της τραγωδίας

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος των οικογενειών των 96 θυμάτων της μεγαλύτερης τραγωδίας του αγγλικού ποδοσφαίρου,  στον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, το βίντεο της αστυνομίας από το Χίλσμπορο, έχει υποστεί παραποίηση.

Ο Πιτ Γουέδερμπι, τόνισε πως ο ειδικός που εξέτασε το βίντεο, ενημέρωσε για όσα παρατήρησε, πράγμα που οδήγησε τις οικογένειες των θυμάτων στο αίτημα να εξεταστούν τα στοιχεία και από έναν ανεξάρτητο ειδικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς των οικογενειών των αδικοχαμένων οπαδών, διατηρούνται επιφυλάξεις, καθώς, το βράδυ της 15ης Απριλίου του 1989 και μετά τα όσα τραγικά σημειώθηκαν, είχαν κλαπεί δύο κασέτες από το κλειστό κύκλωμα του γηπέδου του Σέφιλντ.

Πάντως, όσον αφορά τις… παραποιήσεις, τέτοιες είχαν γίνει και σε καταθέσεις μαρτύρων και αστυνομικών, πράγμα που ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψη των οικογενειών των θυμάτων για το βίντεο.