«Να χρησιμοποιήσουμε το συμβάν υπέρ της διαιτησίας»

Για το παράξενο και συγχρόνως δυσάρεστο περιστατικό της φραστικής επίθεσης που δέχθηκε από γονείς σε τουρνουά Κ10, μίλησε η 15χρονη διαιτητής, Έμα Χίκσον, λέγοντας πως το συμβάν μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μεγαλύτερη προστασία των διαιτητών και να οδηγήσει σε καλύτερη συμπεριφορά του κόσμου απέναντί τους!



«Να χρησιμοποιήσουμε το συμβάν υπέρ της διαιτησίας»

Σε τουρνουά ακαδημιών, που απαριθμεί πάνω 250 ομάδες, και συγκεκριμένα στον προημιτελικό της Τρίτης ανάμεσα σε Πλατ Λέιν Σίτι (ακαδημία που συνεργάζεται με τη Μάντσεστερ Σίτι) και Λίδερλαντ Τάιγκερς (ομάδα από το Λίβερπουλ), γονείς εξαγριώθηκαν όταν η 15χρονη διαιτητής, Έμα Χίκσον, δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του παιδιού τους και έκαναν «ντου» στο γήπεδο, κάνοντάς της σκληρή φραστική επίθεση.

Η κοπέλα, που ξαφνιάστηκε από το συμβάν, ξέσπασε σε κλάματα και δύο 24ωρα αργότερα παραχώρησε συνέντευξη για όσα της συνέβησαν, κρατώντας τα… θετικά!

«Δεν με έβρισαν πολύ σε χρονικό διάστημα, αλλά με ταπείνωσαν με κάποια από τα λόγια τους. Υπήρχαν κάποιοι που με είπαν ανόητη πόρνη και άλλες παρόμοιες βρισιές. Ήταν απλώς ένα παιχνίδι με μικρά παιδιά. Ήθελαν να δουν ένα παιχνίδι, στο οποίο εγώ ήθελα να είμαι η διαιτητής. Δεν θα έπρεπε να το πάρουν τόσο σοβαρά. Ευτυχώς, το συμβάν μπορεί να απασχολήσει τους αρμόδιους και να δείξει πως οι διαιτητές πρέπει να χαίρουν τον σεβασμό της εξέδρας. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεσαι σε αυτό το πόστο. Το παράρτημα της Ομοσπονδίας στο Λάνκασαϊρ με στηρίζει και θα προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορούμε» τόνισε η 15χρονη Έμα στη «Daily Mail».