Βάσανα δίχως τέλος για Κόβεντρι

Με τουλάχιστον 15 βαθμούς μείον θα ξεκινήσει την σεζόν η Κόβεντρι καθώς μια από τις ιδιοκτήτριες εταιρείες του συλλόγου οδηγείται σε ρευστοποίηση.  



Βάσανα δίχως τέλος για Κόβεντρι

Μόλις μια ημέρα πριν την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα της League One η Κόβεντρι βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην κρίση καθώς αποφασίστηκε η ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.  

Αυτό προέκυψε μετά το σημερινό ραντεβού με τους πιστωτές στο οποίο μετείχαν μεταξύ άλλων και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του γηπέδου, του Ricoh Arena, με σκοπό να υπογράψουν συμφωνία με την οποία θα εξασφαλίζονταν η εξόφληση των χρεών προς αυτούς,  επιτρέποντας έτσι στον σύλλογο να εξέλθει από το καθεστώς ειδικής διαχείρισης στο οποίο έχει μπει τον Μάρτιο.  

Ωστόσο η ιδιοκτήτρια του γηπέδου, Αrena Coventry Limited, αρνήθηκε να υπογράψει την συμφωνία βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στην κρίση τον σύλλογο. Σύμφωνα με τα ρεπορταζ, η ACL είχε ζητήσει –προκειμένου να υπογράψει την συμφωνία- ο σύλλογος να δεσμευτεί ότι θα νοικιάσει για τα επόμενα δέκα χρόνια το Ricoh Arena, πληρώνοντας ωστόσο μειωμένο ενοίκιο που θα φτάνει τις 150,000 ετησίως.

Όμως ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου ξεκαθάρισε πως η συμφωνία για κοινή χρήση της έδρας της Νορθάμπτον θα προχωρήσει κανονικά.  

Παρά τις εξελίξεις αυτές οι «γαλάζιοι ουρανοί» μπορεί να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα ξεκινώντας αύριο εκτός έδρας με την Κρόουλι, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα τιμωρηθούν με αφαίρεση τουλάχιστον 15 βαθμών.  Δεν αποκλείεται μάλιστα οι βαθμοί που θα αφαιρεθούν να είναι και περισσότεροι όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με παρόμοια περιστατικά με άλλους συλλόγους.