«Εντοπισμός και τιμωρία των ρατσιστών»

Κάλεσμα προς τους αγγλικούς συλλόγους και την αστυνομία να αναλάβουν δράση και να εξαφανίσουν, αν δύναται, τα κρούσματα ρατσισμού από τα γήπεδά τους, με παραδειγματικές τιμωρίες στους οπαδούς, απηύθυνε ο Υπουργός Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Χιου Ρόμπερτσον.   



«Εντοπισμός και τιμωρία των ρατσιστών»

Έπειτα από τις καλύψεις του «SkySports» σε ειδική εκπομπή που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σχετικά με το φαινόμενο του ρατσισμού στα αγγλικά γήπεδα, έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Από τις ομάδες και την αστυνομία, μέχρι και την Κυβέρνηση, εκ μέρους της οποίας, τοποθετήθηκε ο Υπουργός Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Χιου Ρόμπερτσον.

«Πάντα πίστευα ότι το ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα προόδου σε σχέση με το σημείο στο οποίο βρισκόταν πριν από 20 – 30 χρόνια. Αλλά αυτή η μάχη, δεν κερδίζεται με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, όπως αποδείχθηκε και από την εκπομπή που προβλήθηκε. Το μήνυμα, παρ’ όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο. Θα βοηθούσε απίστευτα αν το βίντεο έφτανε στα χέρια των συλλόγων. Θα μπορούσαν αυτοί να το μεταβιβάσουν στην Αστυνομία. Είναι σημαντικό να εντοπιστούν οι ρατσιστικές συμπεριφορές και αν υπάρξουν άτομα που κριθούν ένοχα, τότε αυτά να τιμωρηθούν άμεσα».

Μάλιστα, ο Υπουργός στάθηκε και στο γεγονός πως: «Στο πρόσφατο παρελθόν, δεν γίνονταν καταγγελίες, γιατί οι ομάδες δεν είχαν αποδείξεις για ό,τι συνέβαινε στις εξέδρες σε ένα τόσο λεπτό θέμα όπως είναι οι ρατσιστικές επιθέσεις. Πλέον, όμως, οι αποδείξεις υπάρχουν και δεν γίνεται να μην τις χρησιμοποιήσουν οι ομάδες και οι Αρχές».