Θα τη δει τη Σίτι… σε τρία χρόνια πάλι

Τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στο «Etihad» για τα επόμενα τρία χρόνια επέβαλε η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι στον οπαδό που είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο για να επιτεθεί στον Ρίο Φέρντιναντ, στο φινάλε του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου (9/12).   



Θα τη δει τη Σίτι… σε τρία χρόνια πάλι

Ο Μάθιου Σκοτ, δεν άντεξε να βλέπει τον Άγγλο αμυντικό των «κόκκινων διαβόλων» να πανηγυρίζει και να χτυπάει το σήμα της Γιουνάιτεντ στο σημείο του στήθους, λίγο μετά το γκολ του Φαν Πέρσι που χάρισε στο σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τη νίκη με 3-2.

Αφού πρώτα ένας από τους οπαδούς της Σίτι – που ήταν ακριβώς δίπλα στην εξέδρα των φιλοξενούμενων οπαδών – πέτυχε με κέρμα τον Ρίο Φέρντιναντ στο φρύδι, ο Σκοτ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησε τον υψηλόσωμο στόπερ. Ο Τζο Χαρτ που τον αντιλήφθηκε, τον σταμάτησε, ο Κάρλος Τέβες έτρεξε να βοηθήσει τον τερματοφύλακα της ομάδας του να βγάλει έξω τον εξαγριωμένο οπαδό, ενώ ο Φέρντιναντ, πάνω στην ένταση της στιγμής, δεν έκανε πίσω και προκαλούσε τον «εισβολέα» να του επιτεθεί.

Η ασφάλεια του γηπέδου έσπευσε και έβγαλε εκτός αγωνιστικού χώρου τον εξαγριωμένο οπαδό, για να ηρεμήσει η κατάσταση και να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τη νίκη των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Μάθιου Σκοτ, την αμέσως επόμενη μέρα είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την αποτρόπαια ενέργειά του, τονίζοντας πως αισθάνεται απόλυτη ντροπή για το γεγονός πως άφησε τον εκνευρισμό του να νικήσει και να τον βγάλει εκτός εαυτού.

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι τον τιμώρησε με τριετή απαγόρευση εισόδου στο «Etihad», ακυρώνοντας παράλληλα και το εισιτήριο διαρκείας που είχε στην κατοχή του, ενώ η φυλάκιση 56 ημερών από το δικαστήριο πήρε αναστολή 12 μηνών. Επιπλέον, του επιβλήθηκαν 120 ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο 145 λιρών.