Παροξυσμός για τις εκπτώσεις

Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι ήταν η κίνηση στα καταστήματα της Βρετανίας τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων οπότε και ξεκινούν  οι εκπτώσεις. Πάνω από 3 δις λίρες τα ψώνια που πραγματοποίησαν τη Boxing Day δέκα εκατομμύρια άνθρωποι.



Παροξυσμός για τις εκπτώσεις

Μέχρι και η αστυνομία χρειάστηκε να παρέμβει προκειμένου να επιβάλει την τάξη στους πελάτες που περίμεναν να ανοίξουν οι πόρτες  των πολυκαταστημάτων και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που περίμεναν για αρκετές  ώρες έξω από τα καταστήματα ήταν και πολλοί τουρίστες κυρίως ασιατικής καταγωγής που αγόρασαν προιόντα γνωστών οίκων.

Το πολυκατάστημα Selfridges έκανε εισπράξεις 1,5 εκατομμυρίων λιρών την πρώτη ώρα λειτουργίας του, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών επιστρατεύτηκαν 2.800 υπάλληλοι.  Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία οι άνδρες πελάτες ξεπέρασαν τις γυναίκες. 

Όπως εκτιμούν ειδικοί πάνω από 800,000 άνθρωποι πραγματοποίησαν τις αγορές τους στο West End του Λονδίνου δαπανώντας πάνω από 50 εκατομμύρια λίρες στα καταστήματα των οδών Οξφορντ, Μποντ και Ρίτζεντ.   

Αρκετοί πάντως ήταν αυτοί που προτίμησαν την άνεση του σπιτιού τους για να κάνουν τα ψώνια τους. Περίπου 107 εκατομμύρια ήταν οι επισκέψεις σε εμπορικές ιστοσελίδες την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία amazon την τελευταία πενταετία έχει καταγραφεί αύξηση 263% στις αγορές από το κατάστημα της.