Σταματά τη βοήθεια προς την Ινδία η Βρετανία

Τέλος στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ινδία βάζει η βρετανική κυβέρνηση από το 2015, όπως ανακοίνωσε η γραμματέας διεθνών επενδύσεων Τζάστιν Γκρινιγκ.



Σταματά τη βοήθεια προς την Ινδία η Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση ενίσχυε την οικονομία της Ινδίας προσφέροντας ετησίως βοήθεια  ύψους 280 εκατομμυρίων λιρών κάτι που θα σταματήσει να ισχύει από το 2015. Μάλιστα μέχρι την οριστική παύση της και για το διάστημα 2013-2015 η οικονομική βοήθεια αναμένεται να μειωθεί κατά 200 εκατομμύρια λίρες.  

Η οικονομία της Ινδία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο και θεωρείται πλέον πως η βοήθεια από τη Βρετανία μπορεί να αλλάξει από άμεσα οικονομική σε παροχή τεχνογνωσίας.

Στο παρελθόν, η οικονομική ενίσχυση είχε προκαλέσεις τριβές μεταξύ των πολιτικών στη Βρετανία ωστόσο συνεχίστηκε να παρέχεται τόσο λόγω της μεγάλης φτώχειας στις αγροτικές περιοχές της Ινδίας αλλά και λόγω των αποικιακών δεσμών των δυο χωρών. 

Η απόφαση αυτή πάντως δεν αιφνιδιάζει την ινδική κυβέρνηση η οποία είχε ενημερωθεί σχετικά από την Γκρίνιγκ πριν μερικές εβδομάδες, ενώ παράλληλα συζητήθηκε ο νέος άξονας πάνω στον οποίο θα συνεχίσουν να συνεργάζονται οι δυο πλευρές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Ινδία είναι τρίτη μεγαλύτερη σε επενδύσει στη Βρετανία, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για τα βρετανικά προιόντα εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης.