Κινδυνεύουν με εξαφάνιση τα μαύρα ταξί!

Τέλος στην παραγωγή των μαύρων ταξί που αποτελούν σήμα κατατεθέν των βρετανικών πόλεων και κυρίως του Λονδίνου είναι πολύ πιθανόν να μπει λόγω των οικονομικών προβλημάτων και του ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει η κατασκευάστρια εταιρεία.



Κινδυνεύουν με εξαφάνιση τα μαύρα ταξί!

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης είναι έτοιμη να μπει η εταιρεία Manganese Bronze η οποία από το 1948 κατασκευάζει στο Κόβεντρι τα γνωστά μαύρα ταξί του Λονδίνου. 

Η αποτυχία να έρθει σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Geely η οποία κατέχει το 20% της Managanese Bronze την τελευταία πενταετία, οδήγησε στη λύση της ειδικής εκκαθάρισης.

Μόλις λίγες μέρες πριν, η εταιρεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει 400 ταξί καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα στο τιμόνι, ενώ τον Αύγουστο - λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση πέντε μαύρων ταξί (πάνω στα οποία εμφανίστηκαν οι Spice Girls) στην τελετή λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου- η εταιρία ανακοίνωσε την ύπαρξη «μαύρης τρύπας» στα ταμεία της ύψους 3.9 εκατομμυρίων λιρών,

Η εταιρεία που απασχολεί 288 εργαζομένους, είδε τα τελευταία χρόνια τις πωλήσεις της να έχουν φθίνουσα πορεία. Καλύτερη της χρονιά υπήρξε το 2007 οπότε και διέθεσε 3.250 νέα ταξί, ενώ την περσινή χρονιά πούλησε μόλις τα μισά. 

Όπως αναφέρουν αναλυτές, η Manganese Bronze έπεσε θύμα του ανταγωνισμού καθώς επιτρέπεται πια και η αγορά ταξί της εταιρείας Mercedes η οποία μπήκε δυναμικά με το μοντέλο Vito. Μάλιστα, δυο στα πέντε νέα ταξί που αγοράζονται στο Λονδίνο είναι της γερμανικής εταιρείας.