Νέα έρευνα για το Χίλσμπορο

Αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο θα καταθέσει ο Γενικός Εισαγγελέας Ντομινικ Γκριβ προκειμένου να ανατραπεί παλαιότερη ετυμηγορία που απέδιδε τον θάνατο των 96 οπαδών της Λίβερπουλ στο Χίλσμπορο σε ατύχημα.



Νέα έρευνα για το Χίλσμπορο

Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ανεξάρτητης επιτροπής σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας του Χίλσμπορο, μπορεί οι οικογένειες των θυμάτων να αισθάνθηκαν ανακούφιση, όμως διεκδικούν με κάθε μέσο την τιμωρία όσων με τις πράξεις τους προκάλεσαν ή συνέβαλλαν στην τραγωδία.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος θα ζητήσει απο το δικαστήριο την επανεξέταση της υπόθεσης, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν απο την έρευνα της ανεξάρτητης επιτροπής.

Αν και όπως ο ίδιος παραδέχεται η εξέταση των στοιχείων απο πλευράς του δεν έχει ολοκληρωθεί, θεωρεί πως περαιτέρω καθυστέρηση θα προκαλέσει ανησυχία στις οικογένειες των θυμάτων και για το λόγο αυτό επέλεξε να επισπεύσει τη διαδικασία.

Ωστόσο όπως εξήγησε θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου το αίτημα του να στηριχθεί με ισχυρά στοιχεία όταν θα εξεταστεί απο το Ανώτατο Δικαστήριο.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος του Hillsborough Family Support Group Τρέβορ Χικς, ο οποίος στο Χίλσμπορο "έχασε" τις δυο κόρες του.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό από την αρμόδια επιτροπή της Αστυνομίας, ότι είναι πολύ πιθανό να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι για την τραγωδία.