Στα χέρια του Τέρι η απόφαση

Από το πρωί της Παρασκευής, ο Τζον Τέρι έχει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης της FA σχετικά με την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για τη ρατσιστική επίθεση στον ¶ντον Φέρντιναντ. Διορία μέχρι τις 18 του μηνός έχει ο αρχηγός της Τσέλσι για να ασκήσει έφεση.   



Στα χέρια του Τέρι η απόφαση

Η απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου, τον περασμένο Ιούλιο που έκανε λόγο ακόμη και για μια απλή… φημολογία σε ότι αφορούσε τις ύβρεις με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε ο Τέρι κατά του Φέρντιναντ, δεν έγινε αποδεκτή από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Σε μια τετραήμερη ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο αμυντικός των «μπλε» του Λονδίνου ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για τον ίδιο.

Όπως υποστηρίζει το ανεξάρτητο πάνελ της Πειθαρχικής Επιτροπής της FA που ανέλαβε την υπόθεση, «τα στοιχεία υπεράσπισης του κ. Τέρι ήταν αβάσιμα και σχεδόν… σκηνοθετημένα, πράγμα που ενίσχυσε την απόφασή μας για επιβολή τιμωρίας. Το συμπέρασμα που εξήχθη, είναι πως οι ύβρεις του Τέρι εξαπολύθηκαν με πρόθεση προσβολής του αντιπάλου του και όχι με ειρωνική διάθεση προς εκείνο», όπως είχε υποστηρίξει η πλευρά του πρώην διεθνούς άσου.

ΠαρΆ όλα αυτά, το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι: «γίνεται αποδεκτό από όλους όσοι εξέτασαν την υπόθεση, ότι ο Τζον Τέρι δεν είναι ρατσιστικής. Δεχόμαστε, έτσι, πως ό,τι συνέβη, ήταν αποτέλεσμα της έντασης της στιγμής…».

Η τιμωρία του έμπειρου αμυντικού θα πάρει ισχύ είτε με την απόφασή του να μην ασκήσει έφεση, είτε με τη λήξη της διορίας των 14 ημερών που έχει στη διάθεσή του για να αποφασίσει αν θα εναντιωθεί στην FA.  

Διαβάστε εδώ το σκεπτικό της απόφασης της ομοσπονδίας.