Justice for the 96 (pics)

Η στιγμή της δικαίωσης για τους συγγενείς των 96 θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο φτάνει, αφού μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής για τα όσα έγιναν στο Σέφιλντ, τον 1989. Δείτε τα πρόσωπα των οπαδών της Λίβερπουλ, οι οποίοι έγιναν σύμβολο για το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.  



Justice for the 96 (pics)

 


Στις 15 Απριλίου του 1989, περισσότεροι από 24.000 οπαδοί της Λίβερπουλ ταξίδεψαν στο Σέφιλντ για το ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας και στο γήπεδο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ έμελε να γραφτεί η πιο «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Τα όσα συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τραγικό συμβάν στην κερκίδα Leppings Lane αποτέλεσαν έρευνα της ανεξάρτητης Αρχής που συστήθηκε και ερεύνησε όλα τα διαθέσιμα έγγραφα. Περισσότερα από 40.00 αρχεία από 80 φορείς, κρατικούς και μη, εξετάστηκαν και την Τετάρτη το μεσημέρι το πόρισμα θα παραδοθεί στις οικογένειες των θυμάτων.

Δείτε εδώ ποιες ερωτήσεις έκαναν οι συγγενείς των οπαδών της Λίβερπουλ που έχασαν τη ζωή τους.

Το england365.gr σας παρουσιάζει τις φωτογραφίες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο. Τα 96 άτομα που έγιναν σύνθημα, μπλούζες, σημαίες, πανό και μετατράπηκαν σε σύμβολο. Για τη Λίβερπουλ, τη Σέλτικ και άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αλλά κυρίως για τους φιλάθλους όλων των ομάδων, οι οποίοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο σαν κάτι …περισσότερα από ένα άθλημα.

Δείτε το slideshow: