Πιρς: «Επιλογή με ποδοσφαιρικά κριτήρια»

Στο έπακρο εκμεταλλεύτηκε την ελευθερία που του έδωσε η FA για την επιλογή των 18 ποδοσφαιριστών που θα απαρτίσουν την Ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, ο Στιούαρτ Πιρς. Ανάμεσα σε αυτούς, όμως, δεν βρίσκεται ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον οποίο άφησε εκτός αποστολής για... ποδοσφαιρικούς λόγους. 



Πιρς: «Επιλογή με ποδοσφαιρικά κριτήρια»

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για κάτι προσωπικό ή για φλέγον ζήτημα όπως ήταν εκείνο των Ρίο Φέρντιναντ και Τζον Τέρι για την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο Euro 2012.

Ο Στιούαρτ Πιρς έκρινε πως o «Μπεκς» δεν θα μπορούσε να βοηθήσει και γι'΄αυτό τον άφησε εκτός πλάνων, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά την επισημοποίηση της 18αδας της Ολυμπιακής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας.

«Όταν καθίσαμε και συζητήσαμε με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κ. Μπερνστάιντ, για το ενδεχόμενο να αναλάβω προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας, αν μου έλεγε ότι έπρεπε να πάρω οπωσδήποτε κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, δεν θα αναλάμβανα τη δουλειά. Εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο την ελευθερία που μου έδωσε κι επέλεξα αυτούς που εγώ θεωρώ ότι είναι οι καλύτεροι και θα μας βοηθήσουν στον μεγάλο μας στόχο που είναι το μετάλλιο. Έκανα τις επιλογές μου έπειτα από αρκετά μεγάλη έρευνα και παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων σε DVD για να σχηματίσω όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη άποψη για όλους» είπε ο Πιρς, για να τονίσει, αναφερόμενος στον αποκλεισμό του Ντέιβιντ Μπέκαμ:

«Κόντρα σε... εμπορικά θέματα, έκανα την επιλογή των 18 παικτών με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Θα στηρίξω μέχρι τέλους την απόφασή μου».