Τι τις θες τις ευκαιρίες!

Καλές είναι οι ευκαιρίες στη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά αν αυτές δεν μετατρέπονται σε γκολ δεν υπάρχει νόημα και στη Λίβερπουλ έχουν βιώσει έντονα την εμπειρία αυτή, όπως επιβεβαιώνει και η στατιστική



Τι τις θες τις ευκαιρίες!

Η Λίβερπουλ έχει το χαμηλότερο ποσοστό μετατροπής των ευκαιριών σε γκολ από όλες τις ομάδες της Πρέμιερ  Λιγκ. Οι «κόκκινοι» έχουν σημειώσει 21 τέρματα σε 256 προσπάθειες και το ποσοστό επιτυχίας τους κινείται στο 8,2%.  Την περσινή σεζόν ο αριθμός αυτός έφτασε το 13,6% καθώς σκόραραν 59 γκολ σε 434 σουτ.

Μάλιστα όπως υπολογίζεται  με βάση την στατιστική της  περσινής σεζόν  η Λίβερπουλ θα έπρεπε φέτος να σημειώσει 34 γκολ.  

Τα αποτελέσματα της στατιστικής έρευνας αποτυπώνονται και στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προηγούνται στην κούρσα έχουν το υψηλότερο ποσοστό μετατροπής των ευκαιριών σε τέρμα που φτάνει το 21%.  

Η Αρσεναλ αν και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας έχει το τρίτο καλύτερο ποσοστό που φτάνει το 15%, ενώ Τότεναμ, Τσέλσι και Νιουκαστλ ακολουθούν με 14%.  

Δείτε το σχετικό πίνακα με τη στατιστική των πρώτων επτά ομάδων της βαθμολογίας