Πως ο Καβάνι «σπρώχνει» τον Κέιν στο Μάντσεστερ, αλλά στην αγκαλιά του Πεπ!

Έντονη είναι η φημολογία που θέλει τον Χάρι Κέιν να φεύγει το καλοκαίρι από την Τότεναμ. Όπως όλα δείχνουν, προορισμός του, είναι πιθανό να είναι το Μάντσεστερ, αλλά όχι η Γιουνάιτεντ, όπως υπολογιζόταν... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Πως ο Καβάνι «σπρώχνει» τον Κέιν στο Μάντσεστερ, αλλά στην αγκαλιά του Πεπ!

Τέσσερα παιχνίδια έχουν μείνει πριν από την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς. Μίας ούτως ή άλλως ιδιαίτερης σεζόν, που δεν ευνόησε τις ομάδες αλλά τις κούρασε περισσότερο, παίζοντας αδιάκοπα.

Παρόλα αυτά, το «ταμείο» που έκαναν οι Άγγλοι, μόνο κακό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι 3 από τις 6 ομάδες του Big 6, παραβρίσκονται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Λίβερπουλ έμεινε εκτός στόχων αρκετά νωρίς, ενώ οι Άρσεναλ και Τότεναμ, ασχολήθηκαν περισσότερο με την European Super League, παρά με το αγωνιστικό τους πρόσωπο.

Άμεση συνέπεια αυτού, ήταν και οι πρώτες τάσεις φυγής από ορισμένους ποδοσφαιριστές, με τον Χάρι Κέιν να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων.

Ο Άγγλος έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική χρόνια, μετρά 32 συμμετοχές στην Premier League με 21 γκολ και 13 ασίστ, και έχει φέρει μόνος του την Τότεναμ στην θέση να διεκδικεί την έξοδό της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Παρ' όλα αυτά και στις πρόσφατες δηλώσεις του, είχε δείξει αμφίβολος για το μέλλον του, με όλες τις «μεγάλες», πλην της Άρσεναλ στο Νησί, να γλυκοκοιτάζουν την περίπτωσή του. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεδομένα θα ήθελε έναν τέτοιου είδους επιθετικό, η Σίτι το ίδιο, η Τσέλσι θα χρειαστεί σέντερ φορ, μετά την πιθανή αποχώρηση των Ζιρού και Έιμπραχαμ το καλοκαίρι, ενώ η επιθυμία της Λίβερπουλ, δύσκολα θα μετουσιωθεί σε κίνηση.

Σιγά σιγά τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν για όλους. Η Τότεναμ αρχικά χρειάζεται μία «οικονομική ανάσα», καθώς καλείται να αποπληρώσει το δάνειο που πήρε από την Τράπεζα Αγγλίας, ύψους 175 εκατομμυρίων λιρών, με 0,5% επιτόκιο, εξαιτίας της καθυστέρησης εξόφλησής του, με άμεση συνέπεια να βλέπει πλέον σαν μία σανίδα σωτηρίας την πώληση του Χάρι Κέιν.

Στην αρχή πιθανότερος προορισμός ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον όμως ο Καβάνι, φρόντισε να… αναβληθεί οποιαδήοτε αγορά νέου φορ , κερδίζοντας δικαιωματικά την παραμονή του στην ομάδα του Σόλσκιερ.

Επιπλέον η Άρσεναλ δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για να ασχοληθεί ενώ η Λίβερπουλ δεν προβλέπεται να κάνει κάποια κίνηση για τον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας. Μένουμε στις δύο υποψήφιες, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Τις δύο φιναλίστ του Champions League.

Αναμφίβολα θα ταίριαζε και στις δύο, αλλά πιθανότερο σενάριο αποτελεί η μεταγραφή του στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς η Τότεναμ και ο Ντάνιελ Λίβι δύσκολα θα έδιναν το μεγαλύτερο περιουσιακό τους στοιχείο στους «μπλε», ενθυμούμενοι την ιστορική κόντρα των συλλόγων, αν και money always talks better!

Επομένως η ποδοσφαιρική λογική δείχνει Μάντσεστερ Σίτι. Ο Κουν Αγουέρο φεύγει έπειτα από 10 χρόνια, και ο Χάρι Κέιν φαντάζει η ιδανική λύση. Πιθανώς μία πιο σίγουρη επιλογή και από τον Χάαλαντ, ο οποίος ναι μεν είναι εξαιρετικός, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα στην Premier League, σε αντίθεση με τον Άγγλο που δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα προσαρμογής.

Θα καταφέρει εύκολα να σκοράρει γύρω στα 30 γκολ, εκμεταλλευόμενος και τον τρόπο παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι, με την δημιουργία κοντά στην περιοχή και την διαρκή τροφοδότηση του επιθετικού που γεμίζει το «κουτί».

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο Έντισον Καβάνι στέλνει τον Χάρι Κέιν στην αγκαλιά του Πεπ Γκουαρδιόλα. Και αυτό σημαίνει πως διατηρεί μέχρι νεωτέρας τον Χάαλαντ στην Ντόρτμουντ.