Γκνατουϊλέτ στο england365.gr: «Να παίξω στην Άρσεναλ σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται»!

Πρόκειται ίσως για έναν από τα μεγαλύτερα “what if” των μικρών κατηγοριών του αγγλικού Ποδοσφαίρου, αν αναλογιστεί κανείς πως έκανε το ταξίδι από την Ακτή Ελεφαντοστού, για να μεταβεί στην Γαλλία και έπειτα στην Τσέστερφιλντ, για να καθιερωθεί σε League One και League Two. Πλέον αγωνιζόμενος στην Σκωτία, όντας ένας από τους διακριθέντες στην Χαρτ οφ Μιντλόθιαν, ο Αρμάντ Γκναντουιλέτ μίλησε για όλα στο england365.gr! 



Γκνατουϊλέτ στο england365.gr: «Να παίξω στην Άρσεναλ σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται»!

Ξεχώρισε από μικρός για τα φυσικά του προσόντα. Το ύψος που διέθετε (1,90), σε συνδιασμό με την εξαιρετική ταχυδύναμη που τον χαρακτήριζε και την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα τον έκαναν να ξεχωρίσει στην Γαλλία και την Χάβρη και να μετακομίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Τσέστερφιλντ.

Οι τρεις καλές σεζόν που πραγματοποίησε του έδωσαν το «εισητήριο» για την Μπλάκπουλ και την Championship, αγωνιζόμενος 145 φορές με τα χρώματα της, έχοντας 43 γκολ, όντας και ο πρώτος της σκόρερ δύο χρόνια πριν.

Παρόλα αυτά, οι τραυματισμοί του και οι διάφορες εντάσεις του με μέλη της ομάδας, τον οδήγησαν αρχικά στην Τουρκία και την Αλτάϊ, προτού αποχωρήσει για την 2η κατηγορία της Σκωτίας, όπου φαίνεται να βρίσκει τον εαυτό του. Στόχος του; Η επιστροφή του στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ας τον απολαύσουμε:

Kαλησπέρα Αρμάντ. Αρχικά θα θέλαμε να μας πεις την γνώμη σου για την φετινή Premier League.

Eίναι αναμφίβολα το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες, εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και πλούσιο θέαμα, μιας και ο κάθε ένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

‘Εχεις καταφέρει να την παρακολουθήσεις φέτος και να σχηματίσεις κάποια άποψη για τις ομάδες του Big6;

Ναι, ναι, βεβαίως. Αρχικά η Μάντσεστερ Σίτι παίζει αδιαμφισβήτα το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Αγγλία και βρίσκεται δίκαια στην κορυφή. Από την άλλη, δεν έχω τόσο καλή εικόνα για την Λίβερπουλ αλλά σίγουρα οι τραυματισμοί θα την επηρέασαν σημαντικά. Είναι άλλωστε ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου, και δίχως αυτούς πιθανώς να είχε καλύτερες πιθανότητες για να κάνει κάτι αντίστοιχο με την περσινή της σεζόν.

Πώς είναι η φετινή σου σεζόν; Είσαι ικανοποιήμενος στην Σκωτία;

Βεβαίως, η ομάδα πάει καλά και αυτό αποτελεί μία πρόκληση για εμένα. Η τελευταία φορά που σκόραρα ήταν πριν από 3 εβδομάδες αλλά ελπίζω να επιστρέψω γρήγορα και πάλι στα γκολ. Έχω καιρό επίσης να σκοράρω 2 φορές σε ένα ματς και το περιμένω πως και πως.

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Αγγλία και αν ιδανικά είχες πρόταση από όλες τις «μεγάλες», ποιά θα διάλεγες;

Θέλω να γυρίσω και πιστεύω πως θα το καταφέρω. Είμαι οπαδός της Άρσεναλ από πολύ μικρός, και θα διάλεγα αυτήν δίχως δεύτερη σκέψη. Δεν θα κοίταζα την κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή. Σύντομα άλλωστε τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Τέλος θα θέλαμε να μας πεις ποιόν ποδοσφαιριστή είχες σαν είδωλο, όντας νεότερος αλλά και ποιός είναι ο δυσκολότερος κεντρικός αμυντικός που έχεις αντιμετωπίσει;

Οι δύο αγαπημένοι μου ποδοσφαιριστές ήταν σίγουρα ο Κλάιφερτ και ο Μπατιστούτα, αγωνιζόμασταν και στην ίδια θέση. Όσο για στόπερ...Ξεχωρίζω τον Βαράν. Έχουμε βρεθεί αντίπαλοι όταν ήμασταν νέοι στην Γαλλία και ήταν εξαιρετικός.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ