Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο της Άρσεναλ και ο ρόλος του Χόλντινγκ

Το κατά σειρά δεύτερο καλύτερο ημίχρονό της για την τελευταία διετία πραγματοποίησε η Άρσεναλ απέναντι στην Σλάβια Πράγας, με τους «κανονιέρηδες» να μετρούν μόλις δύο παρόμοιες εμφανίσεις και τον Ρομπ Χόλντινγκ να είναι ο κοινός παρανομαστής.  



Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο της Άρσεναλ και ο ρόλος του Χόλντινγκ

Εξαιρετική ήταν η Άρσεναλ στον επαναληπτικό απέναντι στην Σλάβια Πράγας, με το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, να πετυχαίνει τρία γκολ στα πρώτα 24 λεπτά και να τελειώνει την συζήτηση για την πρόκριση πολύ γρήγορα, έχοντας μάλιστα ένα δοκάρι του Μπουκάγιο Σάκα και ένα ακυρωθέν γκολ του Σμιθ Ρόου!

Λίγοι θα θυμούνται μία παρόμοια εμφάνιση της Άρσεναλ, η οποία έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο τα τελευταία 3 χρόνια μόλις δύο φορές, και στις δύο περιπτώσεις στο «Έμιρεϊτς», όπου η ομάδα πέτυχε 3 γκολ στο πρώτο μέρος και πήγε με τον πλήρη έλεγχο του ματς στα αποδυτήρια.

Στην πρώτη περίπτωση, γυρίζουμε στον Ιούλιο του 2020 και στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Γουότφορντ, όπου ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε σκοράρει δις σε 45 λεπτά και ο Κίραν Τίρνεϊ είχε πετύχει το 1ο του γκολ με την Άρσεναλ, ενώ η δεύτερη χρονολογείται 3 μήνες μετά.

Τον Οκτώβρη του 2020, η Άρσεναλ επικράτησε με 4-0 στο Έμιρεϊτς της Σταντάρ Λιέγης, ξεπερνώντας και την πρόσφατη επίδοσή της, καθώς προηγήθηκε με 3-0 σε 22 λεπτά παιχνιδιού!

Συνδετικός κρίκος και στις τρεις περιπτώσεις είναι ο Ρομπ Χόλντινγκ, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή της ομάδας που έχει ξεκινήσει βασικός σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό...

Η τελευταία φορά που η Άρσεναλ έκανε τέτοιο ξεκίνημα σε εκτός έδρας αναμέτρησή της ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017 απέναντι στην Μπάτε Μπορίσοφ. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 2-4 και ο Ρομπ Χόλντινγκ σκόραρε στο 25’ το 0-3! 

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Άγγλος στόπερ των Λονδρέζων διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, όντας παρών στα 12 από τα 15 “clean sheet” της ομάδας του την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και σε όλα τα ματς με μηδέν παθητικό (9) της Άρσεναλ στην Premier League.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ