Αναλαμβάνουν δράση για να... ακουστούν οι οπαδοί της Νιούκαστλ!

Οι φίλαθλοι της Νιούκαστλ αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά προκειμένου να βοηθήσουν από τη μεριά τους την ομάδα να αλλάξει την αρνητική ρότα που έχει πάρει.   



Αναλαμβάνουν δράση για να... ακουστούν οι οπαδοί της Νιούκαστλ!

Με σκοπό να πάρουν οι προσπάθειές τους σάρκα και οστά, ξεκίνησαν καμπάνια ώστε να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό που θα τους επιτρέψει να αγοράσουν ένα ποσοστό του συλλόγου, κάνοντας έκκληση προς όλους τους υποστηρικτές του κλαμπ! 

Η ελλιπής οικονομική ενίσχυση και η στρατηγική που ακολουθεί ο ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ, Μάικ Άσλεϊ, έχουν οδηγήσει τον τελευταίο καιρό σε ουκ ολίγες διαμαρτυρίες από πλευράς των φίλων του κλαμπ, οι οποίοι βλέπουν την ομάδα να φλερτάρει με το ενδεχόμενο του υποβιβασμού, ούσα μόλις 4η από το τέλος της βαθμολογίας...

Η N.U.S.T. (Newcastle United Supporters Trust) αποτελεί μια οργανωμένη κίνηση οπαδών της Νιούκαστλ, η οποία αριθμεί πάνω από 14.000 μέλη και επιθυμεί να αλλάξει έμπρακτα την κατάσταση, θεωρώντας ότι ως τώρα ο Άσλεϊ αγνοεί την άποψή τους και διαχειρίζεται το σύλλογο ως μια άλλη επιχείρηση. 

Για το λόγο αυτό δημιούργησαν τον ιστότοπο του «1892pledge» , όπου οι απανταχού φίλαθλοι της ομάδας μπορούν να συνδράμουν οικονομικά με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν μερίδιο του συλλόγου.

Στόχος δεν είναι να αναλάβουν οι φίλαθλοι τα ηνία της ομάδας, αλλά ως μέτοχοι έστω και με το ελάχιστο μερίδιο να αποκτήσουν λόγο με μεγαλύτερη βαρύτητα προς τη διοίκηση. 

Την πρόθεση αυτή μαρτυρά και η δήλωση του προέδρου της N.U.S.T., Γκρεγκ Τόμλινσον:

«Η συγκέντρωση πόρων θα μας δώσει την οικονομική ενίσχυση ώστε να ακουστεί κατάλληλα η φωνή μας εάν και όποτε ο σύλλογος πωληθεί».

Τα λόγια του Τόμλινσον στηρίζονται στο γεγονός ότι πράγματι υπάρχει η πρόθεση από μεριάς Άσλεϊ να αλλάξει χέρια ο σύλλογος, με πρόσφατο παράδειγμα την περσινή σεζόν όταν η επικείμενη συμφωνία με εταιρεία αραβικών συμφερόντων, ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων λιρών κατέρρευσε τελικώς. 

Παρόλα αυτά είτε γίνει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς είτε όχι, ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία θα βρίσκεται η Νιούκαστλ την επόμενη σεζόν, οι φίλαθλοι είναι πεπεισμένοι πως πρέπει να παίξουν ρόλο στις αποφάσεις και γνωρίζουν ότι με το συναίσθημα δεν αγοράζονται μετοχές.

Βέβαια το να αποκτηθεί έστω και 1% των μετοχών δεν είναι τόσο απλό, καθώς αυτή τη στιγμή (που η ομάδα μάλιστα είναι στην Πρέμιερ Λιγκ) η αξία του ποσοστού αγγίζει τα 3 εκατομμύρια λίρες κι ως τώρα έχει συγκεντρωθεί ποσό μικρότερο των 8.000 λιρών.

Σε περίπτωση που το εγχείρημα της N.U.S.T. δεν στεφθεί με επιτυχία, το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αγγλίας.

Διονύσης Γαλιατσάτος