Μπάμφορντ: Θα κάνει τον Σάουθγκεϊτ να το μετανιώσει...

Ιδιαίτερα σημαντική αποδείχθηκε η εκτός έδρας νίκη της Λιντς απέναντι στην Φούλαμ, τόσο για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, όσο και για τον Πάτρικ Μπάμφορντ, ο οποίος τέρμα «έπιασε» τον Μπρούνο Φερνάντες με το γκολ που πέτυχε. Ο Άγγλος επιθετικός μετέτρεψε την απογοήτευσή του για την μη κλήση του στην εθνική Αγγλίας σε κίνητρο για να δείξει στον Σάουθγκεϊτ ότι κάνει λάθος...  



Μπάμφορντ: Θα κάνει τον Σάουθγκεϊτ να το μετανιώσει...

Την 7η εκτός έδρας νίκη της πανηγύρισε η Λιντς απέναντι στην Φούλαμ στο Κρέιβεν Κότατζ, με τον Μπάμφορντ να σκοράρει ξανά και να συμβάλλει άμεσα στην μεγάλη επικράτηση της ομάδας του με 1-2.

Με αυτό το γκολ αλλά και την ασίστ που έδωσε για το 6ο φετινό γκολ του Ραφίνια έφτασε τα 9 τέρματα και τις 4 ασίστ σε 15 εκτός έδρας αναμετρήσεις της Λιντς, με αποτέλεσμα να «ισοφαρίσει» την επίδοση του Μπρούνο Φερνάντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής της Premier League, δεν έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέρματα της ομάδας του μακριά από το «σπίτι».

Αυτό ήταν το 4ο συνεχόμενο γκολ του Μπάμφορντ απέναντι στην Φούλαμ, με την Λιντς να μην έχει δει τα τελευταία 9 χρόνια άλλον ποδοσφαιριστή της να σκοράρει με τόσο μεγάλη συχνότητα απέναντι σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο.

Συνολικά ο Μπάμφορντ έχει συμμετοχή σε 20 γκολ της Λιντς, έχοντας βάλει τα 14, όντας ο 4ος πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος για την ομάδα του, πίσω από τους Κέιν, Μπρούνο Φερνάντες και Σον.

Παρόλα αυτά, δεν κατόρθωσε να κληθεί στην εθνική Αγγλίας, έχοντας πιθανώς δικαιολογημένα παράπονα από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ