Και γιατί όχι οι δύο τελικοί να μην είναι με αγγλικές ομάδες;

Οι κληρώσεις των Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ για τις επόμενες φάσεις και ο δρόμος που χαράσσεται μέχρι και τους τελικούς σε Κωνσταντινούπολη και Γκντάνσκ, παρουσιάζουν μια μεγάλη πρόκληση για τις αγγλικές ομάδες με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από την κληρωτίδα και τις αντιπάλους τους. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Και γιατί όχι οι δύο τελικοί να μην είναι με αγγλικές ομάδες;

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ δεν θεωρώ ότι έχει να τρομάξει πολύ από αυτή την Ρεάλ Μαδρίτης στη νέα τους συνάντηση μετά τον τελικό του 2018 και υπάρχει επίσης και η Τσέλσι η οποία είναι το απόλυτο φαβορί στην κόντρα που της προέκυψε με αντίπαλο την Πόρτο.

Φυσικά η Μάντσεστερ Σίτι παρά τον δύσκολο δρόμο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την «μονοναχία» με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και από την πιθανή συνάντηση στον επόμενο γύρο με τον νικητή του ζευγαριού Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Βαυαροί με τους Παριζιάνους μπορεί να τα έχουν δώσει όλα μεταξύ τους, να έχουν πάρει και κάρτες και γενικά η Σίτι να εκμεταλλευτεί την κατάστασή τους αν καταφέρει να φτάσει μέχρι τους «4», μια ανάσα από το παιχνίδι στην Πόλη. Φυσικά υπάρχει και το σενάριο του αγγλικού ημιτελικού με τις Τσέλσι και Λίβερπουλ, ωστόσο, το πιο καθαρό φαβορί είναι οι «μπλε» στο δικό τους ματς για τα προημιτελικά...

Στο Γιουρόπα Λιγκ τώρα, ας ξεκινήσουμε με την τεράστια ζημιά που υπέστη η Τότεναμ με τον αποκλεισμό από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Τα «σπιρούνια» πλήρωσαν πολύ ακριβά το μάρμαρο των χαμένων ευκαιριών από το πρώτο παιχνίδι, κάτι που φυσικά ευνόησε τρομερά την Άρσεναλ η οποία στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό έψαξε και βρήκε και το τρίτο γκολ για να είναι αρκετά πιο ήρεμη στην ρεβάνς.

Σκεφτείτε μόνο να είχε πάρει τη νίκη με 2-1 στο «Γ.Καραϊσκάκης», τι θα είχε συμβεί με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ στο Λονδίνο και να έχει μπροστά του χρόνο για να αγχώσει τους «κανονιέρηδες».

Η Τότεναμ λοιπόν βρίσκεται πλέον σε μια κατάσταση που ίσως να μην είναι και διαχειρίσιμη για την παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο στην άκρη του πάγκου την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φυσικά είναι το απόλυτο φαβορί για παρουσία στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ μετά τη συνάντηση με την Γρανάδα, ενώ, για την Άρσεναλ του Αρτέτα χρειάζεται αρκετή δουλειά κόντρα στην Σλάβια Πράγας.

Οι Τσέχοι άλλωστε επισκέφθηκαν δυο φορές το Νησί αυτή τη σεζόν για να παίξουν με Λέστερ και Ρέιντζερς και έβγαλαν τους Βρετανούς εκτός συνέχειας, έχοντας πλέον στόχο να... τριτώσει το καλό για αυτούς, όσο δύσκολο κι αν είναι.

Φυσικά, μεγάλο κίνητρο και για την Γιουνάιτεντ αλλά και για τους «κανονιέρηδες» είναι το γεγονός πως μπορούν να δημιουργήσουν τον αγγλικό τελικό της διοργάνωσης στην Πολωνία, αφού είναι η μοναδική περίσταση κατά την οποία μπορούν να συναντηθούν στο τουρνουά...