Οι αριθμοί που λένε την αλήθεια για Τσέλσι και Λίβερπουλ!

Με τη νίκη της Τσέλσι επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» με 1-0, πέρα από τα στατιστικά του αγώνα, προκύπτουν ορισμένα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν  το «γιατί» στην παρούσα φάση η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δυσκολεύεται να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Παράλληλα ο Τούμας Τούχελ δικαιώνει τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για την πρόσληψή του στον πάγκο της Τσέλσι.   



Οι αριθμοί που λένε την αλήθεια για Τσέλσι και Λίβερπουλ!

Πριν την αναμέτρηση, ο Κλοπ είχε το «πάνω χέρι» απέναντι στο συμπατριώτη του, καθώς στις προηγούμενες 14 μεταξύ τους συναντήσεις ο Τούχελ είχε μόλις 2 νίκες.

Ξεκινώντας με τους γηπεδούχους, πρόκειται για την 5η σερί εντός έδρας ήττα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Λίβερπουλ, ούσα μάλιστα πρωταθλήτρια. Επίσης, η ισχνή βαθμολογική συγκομιδή εντός του ’21 απεικονίζει ξεκάθαρα το λόγο που οι «κόκκινοι» απέχουν από την κορυφή: σε 11 αγώνες Πρέμιερ Λιγκ, έχουν συλλέξει μόλις 10 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία). 

Μόνο η προτελευταία της βαθμολογίας Γουέστ Μπρομ (9), η 17η Νιούκαστλ (7) και η 12ηΣαουθάμπτον (4) έχουν συγκεντρώσει λιγότερους βαθμούς εντός του νέου έτους. 

Σε αγωνιστική κρίση βρίσκεται και η επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ. Στο ματς απέναντι στην Τσέλσι, το ρολόι της αναμέτρησης έδειχνε το 85ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι με την κεφαλιά του Φιρμίνο βρήκαν πρώτη φορά στόχο στα αντίπαλα καρέ. 

Τόση... αναμονή σε εντός έδρας ματς για την Πρέμιερ Λιγκ συνέβη τελευταία φορά τον Μάιο του 2010 και συγκεκριμένα στο 90’ ξανά απέναντι στην Τσέλσι! Και μιλώντας για δυστοκία, ούτε τα πρώτα ημίχρονα είναι στο φόρτε της Λίβερπουλ. 

Παρά τα 78 σουτ (25 στο στόχο) στα 12 τελευταία ματς του πρωταθλήματος, οι «Ρεντς» έχουν σκοράρει μόλις μια φορά!

Ωστόσο, πέρα από τα λάθη του αντιπάλου, οι «μπλε» πρωταγωνιστές της βραδιάς εκμεταλλεύτηκαν τα δικά τους «όπλα» για τους 3 βαθμούς της νίκης. Ξεκινώντας από τα μετόπισθεν, ο Εντουάρ Μεντί εξακολουθεί να αποδεικνύει πως αξίζει τη θέση βασικού τερματοφύλακα και ο Κέπα θέση... στον πάγκο. 

Ο Σενεγαλέζοςτερματοφύλακας κράτησε το μηδέν για 12η φορά, ξεκινώντας σε 22 παιχνίδια για την Πρέμιερ Λιγκ (55% δηλαδή). Επιπλέον είναι ο μόνος τερματοφύλακας της διοργάνωσης που δεν έχει δεχτεί γκολ για παραπάνω από τα μισά ματς που έχει αγωνιστεί, ανάμεσα σε 210 συναδέλφους του που έχουν βρεθεί στο βασικό σχήμα για τουλάχιστον 10 παιχνίδια.

Στην επίθεση, ο Τόμας Τούχελ πιστώνεται και την επιλογή του Μέισον Μάουντ, με το νεαρό Άγγλο να σκοράρει για 5η φορά εκτός έδρας, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο «Άνφιλντ». 

Διονύσης Γαλιατσάτος