Πάλι η Άρσεναλ: Καλό ή κακό, ανάλογα υπό ποιο πρίσμα θα το δει κανείς!

Η κλήρωση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει και καλή και κακή ανάγνωση... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Πάλι η Άρσεναλ: Καλό ή κακό, ανάλογα υπό ποιο πρίσμα θα το δει κανείς!

Από τη μια, αυτή τη φορά η λονδρέζικη ομάδα θα είναι υποψιασμένη τι σημαίνει το να παίξει εναντίον του Ολυμπιακού και συνήθως η ιστορία διδάσκει πως δεύτερη φορά η καλύτερη ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ, δύσκολο ν' αποκλειστεί.

Από την άλλη, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός το έχει πετύχει ήδη μια φορά, του δίνει αυτοπεποίθηση πως μπορεί να το πετύχει ξανά.

Δεν είναι ότι η Άρσεναλ έχει βελτιωθεί τόσο πολύ από πέρυσι, ούτε ότι είναι τόσο καλύτερη ομάδα, αλλά υπάρχουν κάποια άλλα δείγματα μετά από έναν χρόνο δουλειάς του Αρτέτα που σίγουρα δυσκολεύουν την δουλειά του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, πάλι, η αίσθηση και μόνο ότι τις δύο τελευταίες φορές που πήγε ο Ολυμπιακός στο Έμιρεϊτς κέρδισε και αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει κόσμος, του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει πως μέχρι το τελευταίο λεπτό της ρεβάνς θα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Γενικά πάντως θα ήταν πολύ καλύτερο για τον Ολυμπιακό να έπεφτε πάνω στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ ή την Μόλντε, ωστόσο, στην Ελλάδα όταν κληρωνόμαστε με αντιπάλους που θεωρούμε πως είναι κατώτεροι από εμάς, αρχίζει και μια υποτίμηση.

Αν το δει κάποιος πιο σφαιρικά, μια ελληνική ομάδα απλά δεν έχει τίποτα να χάσει αν πρόκριθεί κι όχι να κερδίσει κάτι, αλλά αν αποκλειστεί, τότε αρχίζει η αποδόμηση...

Επίσης, το να αντιμετωπίζεις κάποιον που έχει ισχυρό όνομα αλλά δεν είναι και στην καλύτερη κατάστασή του, αφού η τωρινή Άρσεναλ δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα της εποχής του Βενγκέρ, ίσως τελικά να είναι και καλύτερο και για την νοοτροπία και για τον τρόπο αντιμετώπισής της.

Είναι σίγουρο πως ο Μάρτινς δεν πρόκειται να αφήσει την ομάδα του να παρασυρθεί σε οτιδήποτε γραφτεί ή ακουστεί αυτό το διάστημα. Ξέρει πάρα πολύ καλά τις δυνατότητες της Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός με αυτή την κλήρωση σίγουρα δεν μπορεί να είναι χαρούμενος από την άλλη όμως είναι και ένας αντίπαλος που ξέρεις ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια.

Αν περάσει, θα είναι διπλή επιτυχία σε σύγκριση με πέρυσι. Αν αποκλειστεί, κανείς δεν θα του ζητήσει ευθύνες...