Λίβερπουλ: Οι ήττες μετά τον Δεκέμβρη του 1923 και η Έβερτον

Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα η Λίβερπουλ γνωρίζει τέσσερις διαδοχικές ήττες εντός έδρας στο πρωτάθλημα, ενώ, η Έβερτον που πήρε την πρώτη της νίκη στο Άνφιλντ από το 1999, ήταν η τελευταία πρωταθλήτρια με καρέ ηττών στο «σπίτι» της!  



Λίβερπουλ: Οι ήττες μετά τον Δεκέμβρη του 1923 και η Έβερτον

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ σε ένα πολύ κακό βράδυ δίχως ποιοτικές επιλογές στα καρέ των αντιπάλων τους και δίχως να μπορούν να βρουν χώρους και τρόπους για να σκοράρουν, είδαν τα «ζαχαρωτά» να πανηγυρίζουν έξαλλα στο «Άνφιλντ».

Άλλωστε, ήταν ιστορικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι, αφού τελευταία φορά που οι «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ έφυγαν με νίκη από το συγκεκριμένο γήπεδο, το ημερολόγιο έγραφε 1999!

Μπέρνλι, Μπράιτον, Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον υποχρέωσαν την Λίβερπουλ σε τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας ήττες, κάτι που είχε να βιώσει το κλαμπ από το μακρινό 1923!

Τότε, πριν από περίπου έναν ολόκληρο αιώνα, ο ένας μήνας από τα τέλη του Νοέμβρη μέχρι και ανήμερα τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς, ήταν πολύ σκληρός για τους «κόκκινους».

Ηττήθηκαν 1-0 από την Άστον Βίλα, 3-2 από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, 2-0 από την Κάρντιφ και 1-0 από την Νιούκαστλ...

Η Έβερτον που έκανε τη μεγάλη ζημιά στην συμπολίτισσά της με τα γκολ των Ριτσάρλισον και Σίγκουρντσον στο «Άνφιλντ», ήταν η τελευταία Πρωταθλήτρια Αγγλίας που την αμέσως επόμενη σεζόν από την κατάκτηση της κορυφής είχε καταγράψει τέσσερις σερί εντός έδρας ήττες! Αυτό έγινε την αγωνιστική περίοδο 1928-1929!

Κώστας Ζάλιαρης