Μπορούμε να απολαύσουμε Μπαπέ και Χάαλαντ αντί να αρχίσουν οι ανόητες συγκρίσεις όπως με τον Μέσι και τον Ρονάλντο;

Μέσα σε ένα διήμερο στους αγώνες του UEFA Champions League. είδαμε το αύριο να έρχεται για ν' αντικαταστήσει το χθες. Ή μήπως ήδη το αύριο είναι... σήμερα με τον Μπαπέ να είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής εδώ και τρία χρόνια και τον Χάαλαντ να έχει μπει στη ζωή μας σχεδόν 18 μήνες τώρα; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 



Μπορούμε να απολαύσουμε Μπαπέ και Χάαλαντ αντί να αρχίσουν οι ανόητες συγκρίσεις όπως με τον Μέσι και τον Ρονάλντο;

Ο Γάλλος με την τρομερή εκρηκτικότητα και με την ικανότητά του να σκοράρει αλλά και να δημιουργεί, μπήκε στη ζωή μας πριν από τέσσερις χειμώνες όταν η Μονακό έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. 

Από την πρώτη στιγμή οι συγκρίσεις και οι ομοιότητες στον τρόπο παιχνιδιού με τον Ανρί του έβαλαν μεγάλο φορτίο στην πλάτη αλλά ποιος αμφιβάλλει πως το κουβαλά σήμερα άνετα και υπέροχα; 

Παγκόσμιος Πρωταθλητής από το 2018 με την εθνική ομάδα της χώρας του στα γήπεδα της Ρωσίας, μετακινήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν και δεν ιδρώνει το αυτό του. 

Αν κάποιος πραγματικά προσαρμόστηκε από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες που απαιτεί το star system αυτός είναι ο Κίλιαν Μπαπέ.

Από την άλλη ο Χάαλαντ. Με 18 γκολ ήδη στα πρώτα 13 παιχνίδια που έχει παίξει στο UEFA Champions League.

Για να καταλάβει κανείς με αριθμούς την σύγκριση, πρέπει να πούμε πως μετά από τα πρώτα 13 παιχνίδια τους στην διοργάνωση, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρότι αγωνιζόταν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε πετύχει ακόμα τέρμα και ο Μέσι αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είχε σημειώσει μόλις τρία τρία! 

Ο Λεβαντόφσκι είχε σημειώσει έξι και ο Ραούλ παιζοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε βάλει οκτώ! Υπό οποιοδήποτε πρίσμα κι αν το δει κανείς είναι άκρως εντυπωσιακό ειδικά εάν αναλογιστούμε πως τα τέρματα αυτά τα έχει πετύχει με την Σάλτσμπουργκ και με την Ντόρτμουντ!

Ο Γάλλος έχει αυτή την τρομερή εκρηκτικότητα με την οποία μπορεί να ξεπερνάει τον αντίπαλο σαν άνεμο... 

Ο Χάαλαντ μολις πάρει την μπάλα έχεις την αίσθηση ότι δεν μπορεί να την χάσει έχοντας αυτή την ικανότητα να την προφυλάξει με το σώμα του λειτουργώντας σαν τανκ που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του. 

Με όλη την συζήτηση των τελευταίων 10 ετών για την χρησιμότητα των «ψεύτικων» 9 στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, έρχεται ένας σαν τον Νορβηγό και τα στέλνει όλα στον κάλαθο των αχρήστων αφού οποιαδήποτε ομάδα τον διαθέτει στην κορυφή της είναι πολύ δύσκολο να της αντισταθείς και να παίξεις άμυνα μέσα στην περιοχή σου! 

Σε όποια ομάδα κι αν πάρει μεταγραφή θα ανεβάσει την ποιότητα της αυτόματα.

Μπορεί πραγματικά κάποιος να σκεφτεί μία ομάδα στην οποία και οι δύο θα παίζανε μαζί; Εάν ήταν άλλες εποχές και τα χρήματα ήταν καλύτερα η Ρεάλ Μαδρίτης θα έμοιαζε ως πιθανότερη που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την κίνηση για να αποκτήσει και τον Γάλλο και τον Νορβηγό και να τους έχει μαζί!

Κάτι που στην περίπτωση του Μέσι και του Ρονάλντο δεν το απολαύσαμε ποτέ. 

Εδώ υπάρχει η δυνατότητα αυτό το πράγμα να συμβεί και θα ήταν ιδανικό! Εκείνο που πρέπει να αποφύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι είναι να μπούμε στο τριπάκι αυτής της ηλίθιας αντιπαράθεσης που κράτησε για τόσα πολλά χρόνια σχετικά με τον Αργεντινό και τον Πορτογάλο. 

Αντί ο κόσμος να απολαμβάνει και τους δύο και να καταλάβει πως δεν είναι σύνηθες να βλέπουμε παράλληλα τόσο μεγάλους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος κάποιοι αναλώθηκαν σε ανούσιες και άτοπες συγκρίσεις. 

Αυτή τη φορά μην κάνουμε το ίδιο λάθος και ας απολαύσουμε και τους δύο που έρχονται με δύναμη όπως πάντα το νέο έρχεται για να αντικαταστήσει το παλαιότερο. 

Όπως είναι επίσης λάθος να προσπαθήσει κάποιος να αποδόμησει τον Μέσι και τον Ρονάλντο μετά από σχεδόν 16 χρόνια για τον ένα και 18 για τον αλλο,  αδιάκοπης παρουσίας στο υψηλότερο επίπεδο! 

Είναι χαζό, στο όριο του ιερόσυλου!