Ο Λάμπαρντ ξέρει πως στην Τσέλσι ζεις και πεθαίνεις από τ' αποτελέσματα

Μέσα σε έναν μήνα, ο Φρανκ Λάμπαρντ είδε να του παρουσιάζονται μεγάλες δυσκολίες στην Τσέλσι και αυτές οι κολλητές αποτυχίες στο πρωτάθλημα με την υποχώρηση στην 6η θέση τον κάνουν να καταλάβει πολύ καλά ότι οι περσινοί κερδισμένοι πόντοι εμπιστοσύνης, μπορούν να εξαντληθούν μαζί με την υπομονή... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ο Λάμπαρντ ξέρει πως στην Τσέλσι ζεις και πεθαίνεις από τ' αποτελέσματα

Η Τσέλσι μετά και το 1-1 με την Άστον Βίλα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έκλεισε το 2020 με κακό αποτέλεσμα που δεν της επέτρεψε ν' αποκτήσει ηρεμία και αυτή τη στιγμή η βαθμολογική συγκομιδή είναι χειρότερη κατά τρεις πόντους από την περασμένη σεζόν. Μάλιστα, είναι η χειρότερη από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, μετά από το πρωτάθλημα στη δεύτερη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο των «μπλε».

Ο Δεκέμβρης με τον τρόπο που εξελίχθηκε έκανε τεράστια διαφορά στην Τσέλσι που στις 5 του μηνός ήταν στην κορυφή και στις 28, το βράδυ, ήταν στην 6η θέση με την Βίλα ακριβώς από πάνω λόγω και της μεταξύ τους διαφοράς τερμάτων στην ισοβαθμία.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ από τα 17 ματς που μετρούσε δίχως ήττα και την Τσέλσι για την οποία μιλούσαν όλοι αναφορικά με το ταλέντο και την νιότη που έχει στο ρόστερ της, αυτή τη στιγμή αντικρίζει μια δύσκολη κατάσταση με απανωτά άσχημα αποτελέσματα τα οποία μπορούν να τον βάλουν σε κίνδυνο.

Άλλωστε, ο θρύλος του κλαμπ και νυν προπονητής, από τα 13 χρόνια που μέτρησε στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής της ομάδας, τα 11 εξ αυτών τα πέρασε με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στην ιδιοκτησία του συλλόγου και τον γνωρίζει πολύ καλά. Και απ' την καλή και απ' την ανάποδη. Και ξέρει πως δεν είναι το... φόρτε του Ρώσου η εμπιστοσύνη στους προπονητές για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Δεν έχει πολλή υπομονή όταν ζορίζει η κατάσταση και το βλέπει στο χορτάρι...

Με όσα έκανε την περασμένη σεζόν στην πρώτη του τόσο μεγάλη δουλειά, αν και οδήγησε και την Ντέρμπι Κάουντι στα Play-offs της Τσάμπιονσιπ το 2019, ο Φρανκ Λάμπαρντ ξέρει πως κέρδισε πάρα πολλούς πόντους με τις δυνατότητες που επέδειξε. Όμως, αυτοί οι πόντοι μπορούν να εξαντληθούν όπως και η ανοχή του Αμπράμοβιτς εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ο «Φράνκι» πήρε και μια σημαντική επιλογή το βράδυ της Δευτέρας όταν άφησε στον πάγκο τους Βέρνερ και Χάβερτς κόντρα στην Άστον Βίλα και τους πέρασε σε προχωρημένο χρονικό σημείο στην αναμέτρηση. Σημαντική επιλογή μεν, δεδομένων των 200+ εκατομμυρίων που του προσφέρθηκαν για μεταγραφές το καλοκαίρι, παίρνοντας και τον Χακίμ Ζίγιεχ στο Λονδίνο, ενώ, είχε τη στήριξη για ν' αναζητήσει και να βρει νέο τερματοφύλακα. Μαζί με τον Πέτερ Τσεχ πήραν την απόφαση να ντύσουν στα μπλε τον Εντουάρντ Μεντί και αυτή η επιλογή τους βγήκε στον απόλυτο βαθμό.

Παρ' όλα αυτά, ο Λάμπαρντ έχει στα χέρια του ένα πολύ ακριβό ρόστερ, με πολύ ακριβούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται και στον πάγκο και είναι μάλλον... παράδοση της Τσέλσι να μην «πιάνει» κάποια σπουδαία μεταγραφή, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με παίκτες όπως οι Σεφτσένκο και Τόρες.

Όλα τα παραπάνω θέλουν διαχείριση την οποία ίσως και να μην μπορέσει να κάνει ο νυν προπονητής της ομάδας αν συνεχιστεί αυτή η καμπή...