Τα εφτά γκολ... υπέρ και κατά σε μια σεζόν και η προϊστορία

Έχοντας γίνει η πρώτη ομάδα που σκοράρει αλλά και δέχεται από εφτά γκολ σε διαφορετικές αναμετρήσεις μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο, η Λίβερπουλ ξεπέρασε την αμέσως προηγούμενη νίκη της επί της Κρίσταλ Πάλας αλλά και πέτυχε 7 τέρματα εκτός έδρας έπειτα από 29 χρόνια! 



Τα εφτά γκολ... υπέρ και κατά σε μια σεζόν και η προϊστορία

Στις 4 του περασμένου Οκτώβρη, η Λίβερπουλ είχε ντροπιαστεί από την Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ», σε μια βραδιά που ήταν εφιάλτης για το σύνολο του Κλοπ, ο οποίος πραγματικά δεν αναγνώριζε αυτό που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο και του φαινόταν ένα κακό αστείο με το τελικό 7-2 των «χωριατών». 

Το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου, οι «κόκκινοι» φτάνουν στο εκπληκτικό 7-0 επί της Κρίσταλ Πάλας και γίνονται η πρώτη ομάδα που μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο έχουν δεχθεί εφτά τέρματα αλλά και έχουν σκοράρει τόσα σε παιχνίδια του πρωταθλήματος! 

Παράλληλα, το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ προσπέρασε την αμέσως προηγούμενη μεγαλύτερη νίκη του επί της Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας που είχε σημειωθεί με το 6-1 τον Αύγουστο του 1994. 

Πάντως, σε παιχνίδι μακριά από το «Άνφιλντ», οι «κόκκινοι» πέτυχαν τα περισσότερα γκολ μετά από 29 χρόνια, αφού το 1991 είχαν φτάσει στο 7-1 επί της Ντέρμπι Κάουντι. 

Κώστας Ζάλιαρης