Ο Φερνάντες κυνηγάει απόψε ένα στοιχειωμένο ρεκόρ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει αποδειχθεί η καλύτερη μεταγραφή των τελευταίων χρόνων για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σήμερα μπορεί να ισοφαρίσει και ένα ρεκόρ που διατηρείται από το 1964 για τον σύλλογο... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Φερνάντες κυνηγάει απόψε ένα στοιχειωμένο ρεκόρ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Πορτογάλος μέσος έχει κερδίσει μία θέση στις καρδιές των οπαδών των «κόκκινων διαβόλων» από τη στιγμή που μεταγράφηκε πέρσι τον Γενάρη στην ομάδα του Σόλσκιερ, και κυνηγάει τώρα ένα ρεκόρ που ανήκει σε έναν θρύλο του συλλόγου: ο Ντένις Λόου ήταν ο τελευταίος παίκτης της Γιουνάιτεντ που σκόραρε σε έξι συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας! 

Και αυτό είχε συμβεί στην δεκαετία του '60!

Θα είναι μια δύσκολη επίσκεψη απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με τα «σφυριά»  σε πολύ καλή κατάσταση. Η Γουέστ Χαμ έχει πάρει δέκα πόντους από ένα σύνολο 15 εντός έδρας.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες αυτή τη σεζόν πηγαίνει υπέροχα και βρίσκεται στην πέμπτη θέση ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην ένατη θέση κα μπορεί να ανεβεί και άλλο αν νικήσει ένα υπολειπόμενο ματς που διαθέτει. 

Ο Μόγιες που κάθισε πριν από οχτώ χρόνια χωρίς επιτυχία στον πάγκο της Γιουνάιτεντ θα ήθελε πολύ απόψε μία νίκη απέναντι στην παλιά του ομάδα και ξέρει πολύ καλά πως για να την πετύχει πρέπει να περιορίσει στο ελάχιστο την συμβολή του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή στην δημιουργία φάσεων!

Ο Φερνάντες έχει κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία από τη μέρα που άφησε τη Σπόρτινγκ και πήγε στην Αγγλία. Έχει σημειώσει 22 γκολ σε μόλις 37 παιχνίδια από την άφιξή του και είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του στην Premier League αυτή τη σεζόν με επτά γκολ.

Αυτό που είναι πιο αξιοσημείωτο για το ρεκόρ του είναι ότι η πλειοψηφία των γκολ του στο πρωτάθλημα είναι σε αναμετρήσεις εκτός έδρας.

Έντεκα από τα 15 του τέρματα συνολικά από τον Φεβρουάριο - όταν έκανε ντεμπούτο - έχουν επιτευχθεί μακριά από το Old Trafford και έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς.

Αν σκοράρει εναντίον της Γουέστ Χαμ, τότε θα ισοφαρίσει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ που πέτυχε ο Λόου το 1964.

Ο παλαίμαχος Σκωτσέζος επιθετικός ήταν ο τελευταίος παίκτης της Γιουνάιτεντ που σκόραρε σε έξι συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας. Ήταν η εποχή που η ομάδα διέθετε στην επίθεσή της εκτός από τον Λόου, τον Τζορτζ Μπεστ και τον Μπόμπι Τσάρλτον. 

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει κάνει τόσο έντονη την παρουσία του από τη στιγμή που μεταγράφηκε στην Αγγλία που σε αυτό το διάστημα σχεδόν 11 μηνών έχει περισσότερα τέρματα και μόλις μία λιγότερη ασίστ από τον Κεβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι, ένα δείγμα του πόσο σημαντικός είναι για το παιχνίδι της ομάδας του Σόλσκιερ.