Τα πέναλτι της Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» και ... η απουσία του κόσμου

Η Άρσεναλ έφυγε νικήτρια από το «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ, αυτή ήταν η 5η φορά που οι Λονδρέζοι έστησαν την μπάλα στην άσπρη βούλα στις εφτά πιο πρόσφατες επισκέψεις τους σε αυτό το γήπεδο κι αν υπολογίσει κανείς τα ιστορικά στατιστικά, αντιλαμβάνεται και την σημασία της απουσίας του κόσμου...



Τα πέναλτι της Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» και ... η απουσία του κόσμου

Οι «κανονιέρηδες» είχαν 14 χρόνια να φύγουν με το κεφάλι ψηλά και με τους τρεις βαθμούς από το «Θέατρο των Ονείρων» και το πέτυχαν εν μέσω κορονοϊού, λόγω της πολύ καλής δουλειάς του Μικέλ Αρτέτα και της προβληματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Το απόγευμα της Κυριακής, η Άρσεναλ πήρε το 5ο πέναλτι σε 7 επισκέψεις στο «Ολντ Τράφορντ», τη στιγμή που για να δοθούν πέντε πέναλτι είχαν χρειαστεί... 101 παιχνίδια στο πιο μακρινό παρελθόν! 

Οι διαιτητές πλέον δεν έχουν την πίεση από τον κόσμο των γηπεδούχων, ούτε ένα ολόκληρο γήπεδο να τους «σκεπάζει» σε κάθε απόφαση που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις. 

Κάπως έτσι γίνεται κατανοητό πως την εποχή του Covid-19 οι αποφάσεις των ρέφερι λαμβάνονται με πολύ περισσότερο ψυχρότητα, δίχως να υπάρχουν έξαλλες φωνές που ενδεχομένως να επηρεάσουν από την εξέδρα...

Κώστας Ζάλιαρης