Ο Τόμας καλύπτει ένα τεράστιο κενό στα χαφ της Άρσεναλ του Αρτέτα!

Μπορεί από πλευράς ονόματος ο Καβάνι να τράβηξε τα βλέμματα αλλά η κορυφαία μεταγραφή της τελευταίας μέρας του θερινού και φθινοπωρινού παζαριού που χρειαζόταν πολύ στην ομάδα που πήγε, ήταν αναμφισβήτητα ο Τόμας Πάρτει! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Ο Τόμας καλύπτει ένα τεράστιο κενό στα χαφ της Άρσεναλ του Αρτέτα!

Η Άρσεναλ έβαλε στη δύναμή της, πληρώνοντας την ρήτρα που είχε βάλει η Ατλέτικο Μαδρίτης στο συμβόλαιο του παίκτη, μία πραγματική μηχανή στο κέντρο της ομάδας. 

Ένας αληθινός box to box χαφ ο οποίος μπορεί να προσθέσει εκτός από ποιότητα και την απαραίτητη σκληραδα! Γιατί δεδομένα, η Άρσεναλ σε αυτόν τον τομέα υστερούσε πάρα πολύ από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης οκτάδας. Ο μόνος που μπορούσε να της το δώσει ήταν ο Τορέιρα ωστόσο ο Ουρουγουανός πέραν της οποιας δυναμικής του είναι πολλά σκαλιά κάτω από τον Τόμας ποιοτικά.

Θα τολμούσα να πω ότι με εξαίρεση μία ή δύο σεζόν πολύ καλές που έκανε ο Σονγκ πριν από μια δεκαετία και που οδήγησαν στη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, η Άρσεναλ ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Πάρτει δεν είχε από το 2005. Από το καλοκαίρι δηλαδή που μετακινήθηκε ο Βιεϊρά στην Γιουβέντους. Ο Γκανέζος έχει όλα τα χαρακτηριστικά που διέθετε ο συμπατριώτης του, Μάικλ Εσιέν. Μιλάμε για την εποχή φυσικά που μεταγράφηκε από τη Λιόν στην Τσέλσι και όχι η καρικατούρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό ως παλαίμαχος ουσιαστικά το 2015!

Η Ατλέτικο που τον είχε αποκτήσει το 2012 τον έδωσε δανεικό πρώτα στην Εσπανιόλ και μετά στην Αλμερία ωστόσο επιστρέφοντας το 2015 έγινε βασικότατο στέλεχος!

Έπαιξε με την ομάδα του Σιμεόνε στον τελικό του Champions League το 2016 και μετά κατέκτησε τόσο το Europa League και το Super Cup το 2018 με την φανέλα των «ροχιμπλάνκος». Στα περίπου 190 ματς με τη φανέλα της Ατλέτικο έβγαλε όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου μέσου που κλέβει μπάλες, δημιουργεί χώρους και φτάνει μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Κανείς άλλος παίκτης στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεν είχε τόσο υψηλό ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών, τα τελευταία δύο χρόνια, ακουμπώντας σχεδόν το 65%.

Ο Αρτέτα, που ήδη έχει βάλει τη σφραγίδα του στο πως μεταμορφώνει την Άρσεναλ μέρα με τη μέρα από τη στιγμή που ανέλαβε το χάος που άφησε πίσω του ο Έμερι, σίγουρα ικανοποιήθηκε από αυτή την κίνηση που ήταν ξεκάθαρο δείγμα στήριξης της διοίκησης στο πρόσωπο του.

Μπροστά του έχει πολλή δουλειά αλλά ο Ισπανός τεχνικός είναι εγγύηση πως οι «κανονιέρηδες» μπορούν να χτίσουν πάνω στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας. Και ο Τόμας ήρθε ταιριάζοντας κουτί στα αγωνιστικά πλάνα του Αρτέτα.