Ένας σέντερ μπακ και η Λέστερ είναι πάλι έτοιμη για σπουδαία πράγματα!

Η Λέστερ ακούμπησε πέρσι την έξοδο στο Champions League αλλά τελικά τερμάτισε 5η, κάτι που όταν είχε αρχίσει η σεζόν θα αντιμετωπιζόταν ως τεράστια επιτυχία. Το ότι σπατάλησε μία διαφορά όμως, 14 βαθμών ως προβάδισμα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της άφησε στο τέλος μια πικρή γεύση. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ένας σέντερ μπακ και η Λέστερ είναι πάλι έτοιμη για σπουδαία πράγματα!

Το φετινό ξεκίνημα με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, δείχνει πως κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η περσινή σεζόν. Ο Μπρένταν Ρότζερς πιστεύει πολύ στην δυναμική της ομάδας του και η αλήθεια είναι πως στα χέρια του, η Λέστερ επέστρεψε σε πρωταγωνιστικό επίπεδο έπειτα από τον τίτλο του 2016.

Αυτό που όλοι οι αναλυτές στην Αγγλία είπαν, ήταν πως ο τρόπος παιχνιδιού της Λέστερ στην σεζόν που πέρασε ήταν πολύ πιο εντυπωσιακός και όμορφος σε σχέση με την ομάδα που πήρε τον τίτλο, αλλά αφού στο τέλος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει αυτό που θα ήταν υπέρβαση, δηλαδή την είσοδο στην τετράδα, η συζήτηση πάει στην άκρη!

Φέτος προστέθηκε ενας εξαιρετικός αριστερός μπακ ο Καστάν από την Αταλάντα, όπως ήρθε δανεικός και ο Ουντέρ από τη Ρόμα, αλλά αυτό που κυνηγάει ο Ρότζερς είναι ένας κεντρικός αμυντικός.

Φεύγοντας ο Τσίλγουελ για την Τσέλσι, έφερε κι άλλα λεφτά στα ταμεία, όπως είχε συμβεί και με τον Μαγκουάιρ πέρσι το καλοκαίρι, όταν πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συνολικά 130 εκατομμύρια λιρες μπήκαν στα ταμεία και δεν είπε «όχι» ο Σριβανταναπράμπα σε όποιες μεταγραφές του ζήτησε να γίνουν ο προπονητής! Πολύ σημαντικό ήταν επίσης το ότι υπέγραψε καινούργιο συμβόλαιο ο Μάντισον. Η Λέστερ έχει μεγαλώσει ώστε να μπορεί να κρατήσει κάποιον παίκτη ή να μπορεί να κάνει τις δικές τις κινήσεις και ελιγμούς ώστε όταν τους δώσει να πάρει πάρα πολλά λεφτά!

Σε μία πρώτη ανάγνωση ο Ρότζερς θα ήθελε τον Ταρκόφσκι από την Μπέρνλι, αλλά τα 35 εκατομμύρια λιρες που πιθανώς θα κοστίσει η μετακίνηση του, ίσως να μην είναι η πιο σοφή κίνηση. Και αυτό γιατί ο Ρότζερς έχει εντοπίσει στην Γαλλία και για την ακρίβεια στην ομάδα ενός πρώην προπονητή της Λέστερ, του Κλοντ Πιέλ το στόχο του: πρόκειται για τον δεκαεννιάχρονο Φοφανά,της Σεντ Ετιέν που δεν αγωνίστηκε στο πρόσφατο ματς της ομάδας του με την Ναντ. Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο, με 2-2,  οι πρώτοι  βαθμοί που έχασε η ομάδα των «στεφανουά» στο φετινό πρωτάθλημα μετά από τρεις νίκες.

Η απουσία του Φοφανά ήταν εμφανής και ο παίκτης δεν έπαιξε θεωρητικά γιατί είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο ωστόσο πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν πως θέλει ουσιαστικά να πιέσει να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στην Λέστερ. Η πρόταση των «αλεπούδων» για αυτόν ακουμπάει τα 28 εκατομμύρια λιρες και παρότι αντιδρά ακόμα ο Πιέλ θα είναι πολύ δύσκολο να πει «όχι» ειδικά σε ένα τέτοιο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να κλείσει τους λογαριασμούς του στα social media γιατί δέχτηκε μπαράζ υβριστικών επιθέσεων από τη στιγμή που είπε πως θα ήθελε να πάει στην Αγγλία. Η μετακίνησή του είναι δεδομένο πως θα του αποφέρει χρήματα που είναι αδύνατο να τα δώσει η γαλλική ομάδα και για αυτό το νεαρό παιδί που ουσιαστικά συντηρεί και ολόκληρη την οικογένειά του είναι μία πρόκληση!

Tα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά και στο κέντρο της άμυνας της Λέστερ θα μπορέσει να απογειώσει την καριέρα του, χωρίς να χρειαστεί και η ομάδα να δώσει υπερβολικά χρήματα. Γιατί καλός και άγιος ο Ταρκόφσκι, αλλά επειδή είναι Άγγλος, κοστίζει υπερβολικά! Με λιγότερο από 35 εκατομμύρια δεν υπάρχει περίπτωση να τον δώσει η Μπέρνλι οπως φάνηκε από τις απανωτές αρνήσεις στη Γουεστ Χαμ που έκανε τρεις επίσημες προσφορές. 

Κατά τα άλλα ο Ρότζερς έχει μία έτοιμη ομάδα με εξαιρετικά χαφ και με επίθεση που σκοράρει. Για την ίδια την ομάδα ήταν ανακουφιστικό το γεγονός πως πέτυχε τέσσερα γκολ στην νίκη επί των «clarets» χωρίς  να χρειαστεί να πετύχει τέρμα ο Βαρντι.

Για μόλις πεμπτη σεζόν στην ιστορία της θα αγωνιστεί ταυτόχρονα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα η Λέστερ, παίρνοντας μέρος στους ομίλους του Europa League και είναι δεδομένο πως ο Ρότζερς θα το κοιτάξει σοβαρά το κομμάτι της Ευρώπης αφού έχει τη δυνατότητα η Λέστερ ακόμα και να φτάσει μέχρι το τέλος. Συνεπώς χρειάζεται την όποια ενίσχυση στο ρόστερ του και κυρίως σε εκείνο το σημείο που πονάει, του κεντρικού αμυντικού. Είναι πάντως πολύ σημαντικό να είναι και φέτος ανταγωνιστική για το καλό του ίδιου του πρωταθλήματος.