Ο Τιάγκο δίνει στη Λίβερπουλ αυτό που της λείπει από την εποχή του Τσάμπι Αλόνσο!

Η Λίβερπουλ τα βρήκε σε όλα με τη Μπάγερν για τη μεταγραφή του Τιάγκο σύμφωνα με την πιο έγκυρη (νέα αφού έκλεισε μολις ένα χρόνο ζωής, αλλά με πολλά αποκλειστικά) ιστοσελίδα Theathletic.υκ και ανεβαζει επίπεδο τη μεσαία της γραμμή. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε πως θα ανανεώσει και ο Βαίνάλντουμ κάτι που αν επιβεβαιωθεί μετατρέπει τη μεσαία γραμμή των πρωταθλητών Αγγλίας σε υπερπλήρη. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Τιάγκο δίνει στη Λίβερπουλ αυτό που της λείπει από την εποχή του Τσάμπι Αλόνσο!

Πότε από μία μεταγραφή κάποια ομάδα που ήδη ήταν πολύ ισχυρή άλλαξε πραγματικά επίπεδο; Η απάντηση είναι σε ρητορικό επίπεδο αφού σίγουρα η προσθήκη ενός τόσο σημαντικού και δημιουργικού μέσου στην ήδη πανίσχυρη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ, της δίνει διαφορετική προοπτική στον τρόπο ανάπτυξης.

Ένα από τα προβλήματα που είχε η Λίβερπουλ απέναντι σε κλειστές άμυνες και σε ομάδες που απλώς περιμένουν πίσω από την μπάλα, ήταν η τελική πάσα. Μπορεί αυτό να μην φάνηκε ιδιαίτερα στην σεζόν που τελείωσε αφού με 26 νίκες στα 27 πρώτα παιχνίδια, η ομάδα του Κλοπ «εξαφανίστηκε« στον ορίζοντα παίρνοντας το πρωτάθλημα με χαρακτηριστική ευκολία σχεδόν από τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ομάδες δεν της έκαναν τη ζωή δύσκολη σε αρκετά ματς. Μια κλασική περίπτωση είναι το μοναδικό παιχνίδι που δεν νίκησε στο «Άνφιλντ», η πρωταθλήτρια Αγγλίας, από τον Φεβρουάριο του 2019 μέχρι σήμερα! Εκεινο το 1-1 με τη Μπέρνλι όπου έκανε μεν πολλές φάσεις αλλά με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Όλο το παιχνίδι θα περνάει φυσιολογικά τώρα από τα πόδια του Ισπανού αλλά ακόμα και όταν κάποιος αντίπαλος θα στέλνει πάνω του προσωπικά μαρκαρίσματα, αυτός έχει την ικανότητα να απομακρυνθεί κατεβαίνοντας ακόμα και πιο πίσω από τη σέντρα και με μία τριαντάρα μπαλιά να αλλάξει το παιχνίδι. Αυτό η Λίβερπουλ έπαψε να το εχει από το καλοκαίρι του 2009, τότε που έφυγε ο Τσάμπι Αλόνσο για την Ρεάλ.

Σε καμία περίπτωση από εκεί και μετά δεν είχε αυτού του στυλ ποδοσφαιριστή που να μπορεί να δώσει και να πάρει πάνω του τον αριθμό του παιχνιδιού, η Λίβερπουλ. Ειδικά από το 2011 και μετά όταν πλέον βάρυναν τα πόδια του Τζέραρντ κι άλλαξε ο ρόλος του, δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, ποτέ στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού.

Παραμένοντας, μάλιστα, ο Βαϊναλντουμ στο «Άνφιλντ» δεν χάνεται ενας εξαιρετικός χαφ με τη μπάλα στα πόδια που πρόσθεσε γκολ τη τελευταία διετία στο παιχνίδι του και ο οποίος κρατά πολύ καλά ανασταλτικά τα γκέμια όταν επιτίθεται η ομάδα προκειμένου να υπάρχει κάλυψη στην αμυνα στις  περιπτώσεις που βγαίνουν μπροστά κάτω από τη σέντρα οι δύο ακραίοι μπακ.

Η μεταγραφή του Τιάγκο αυτή τη στιγμή αλλάζει πάλι τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου υπέρ της Λίβερπουλ και εις βάρος της Σίτι μέχρι να ολοκληρώσει και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τις μεταγραφές της. Εάν πάρει κάποιον πολύ καλό κεντρικό αμυντικό κάτι το οποίο της λείπει πάρα πολύ αυτή τη στιγμή για να υπάρχει παρτενέρ του Λαπόρτ, θα μπορέσει να είναι ξανά αυτή που θα απειλήσει πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο τους πρωταθλητές.

Είναι πάντως ακόμα μια ποιοτική προσθήκη που κάνει η Λίβερπουλ τα τελευταία τρία χρόνια όπως εκείνες του Φαν Ντάικ και του Άλισον, οι οποίες την πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Και αυτή τη στιγμή και για αυτα τα χρήματα η Λίβερπουλ βάζει περισσότερο λάδι στη μηχανή της!