Η τελευταία ευκαιρία του Χάμες και η εμπορική εκτόξευση που μπορεί να έχει η Έβερτον!

Η τελευταία φορά που η Έβερτον είχε στις τάξεις της έναν νικητή του χρυσού παπουτσιού σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 1986... και το όνομά του; Γκάρι Λινεκερ! Ο Χάμες Ροντρίγκες ιστορικά είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή των toffees αλλά, στ' αλήθεια, πόσο μπορεί ρεαλιστικά να τους βοηθήσει; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η τελευταία ευκαιρία του Χάμες και η εμπορική εκτόξευση που μπορεί να έχει η Έβερτον!

Η καριέρα του Κολομβιανού σούπερ στάρ από το 2014 που μεταγράφηκε από τη Μονακό στη Ρεάλ είναι σταθερά σε κατιούσα. Μία καλή σεζόν, η πρώτη του με τα χρώματα της «βασίλισσας» και από εκεί και μετά ελεύθερη πτώση!

Από τη Ρεάλ βρέθηκε στη Μπάγερν και δεν έπεισε σε κανένα σημείο πως άξιζε τα σχεδόν 70 εκατομμύρια που κάποτε πληρώθηκαν στη Μονακό από τη Ρεάλ επι εποχής Καρλο Αντσελότι που άλλωστε ήταν και ο λόγος που πείστηκε να πάει στο Μέρσεϊσαϊντ.

Εμπορικά πάντως για την Έβερτον είναι μια κίνηση που μπορεί να την ωφελήσει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε αγωνιστικό κομμάτι. Ο Χάμες έχει σχεδόν πενήντα εκατομμύρια followers στο Instagram! Aυτό ας το βάλει σε σύγκριση κάποιος με τους μόλις 5 εκατομμύρια followers της Έβερτον αλλά και σε σύγκριση με την Λίβερπουλ, ο Κολομβιανός έχει 19 εκατομμύρια περισσότερους!

Ακόμα και από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 10 εκατομμύρια περισσότερους, κάτι που τον καθιστά πραγματικό χρυσωρυχείου όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για όποια ομάδα αγωνίζεται!

Ακόμα κι αν δεν μπορέσει σε αυτα τα δύο χρόνια που έχει συμβόλαιο με τους «Εβερτόνιανς», να πιάσει επίπεδα απόδοσης όπως εκείνα του 2014, μπορεί να εκτοξεύσει την αναγνωρισιμότητα του κλαμπ και την εμπορική δυναμική του...

Καθαρά αγωνιστικά πάντως, δεν φαίνεται ότι μπορεί να κάνει κάποια τεράστια διαφορά, σε αντίθεση με την άλλη μεταγραφή που έκανε η Έβερτον και που είμαι βέβαιος ότι θα της προσθέσει ποιότητα στα χαφ, τον Βραζιλιάνο ¶λαν από τη Νάπολι.

Και οι δυο παίκτες πείστηκαν από τον Αντσελότι να υπογράψουν και ο Ιταλός παραμένει το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Αγωνιστικά όλος ο οργανισμός βελτιώθηκε από τη μέρα που ανέλαβε δουλειά τον Δεκέμβρη και είναι ολοφάνερο το πόσο πιο διαφορετικά προσέγγισε τους αγωνες σε όλο το δεύτερο κομμάτι της περιόδου.

Ποιοτικά η βελτίωση μεμονωμένων παικτών είναι ορατή με γυμνό μάτι ενώ ο συνολικός τρόπος της ανασταλτικής λειτουργίας έχει παρουσιάσει άλματα. Πρέπει τώρα να βελτιωθεί και επιθετικά ώστε να απειλήσει στο νεο πρωτάθλημα την πρώτη εξάδα και να μπορέσει να γίνει και παλι διεκδικήτρια ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Όσο για τον Χάμες αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία. Μετά από αυτή είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να συζητάει το να έρθει στη Σούπερ Λίγκα για τα τελευταία ένσημα!