Εντουάρντ Μεντί: Από τις σκέψεις εγκατάλειψης του ποδοσφαίρου, στην Τσέλσι!

Η Τσέλσι ετοιμάζεται να κάνει δικό της τον Εντουάρτ Μεντί έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάρει η Ρεν, με τον Σενεγαλέζο τερματοφύλακα ν' απολαμβάνει την εκτίμηση του Πετρ Τσεχ, σε μια εξέλιξη της καριέρας του που δεν θα μπορούσε ούτε καν να το σκεφτεί ως αστείο, μέχρι και πριν από μια 5ετία...



Εντουάρντ Μεντί: Από τις σκέψεις εγκατάλειψης του ποδοσφαίρου, στην Τσέλσι!

Ο πορτιέρε της Ρεν θα γίνει κάτοικος Λονδίνου και θα βρίσκεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να πλαισιώσει τους Κέπα και Καμπαγιέρο στους «μπλε», αλλά και να βιώσει μια τεράστια δικαίωση για την επιμονή του. 

Ο Μεντί από το 2018 και μετά στη Ligue1 έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις επεμβάσεις του κάτω απ' τα γκολπόστ, ανέβασε τις μετοχές του και τώρα έφτασε να κοστίζει 20 εκατομμύρια ευρώ, όσα θα δώσει η Τσέλσι για να τον έχει μαζί του ο Φρανκ Λάμπαρντ. 

Κι όμως, μόλις πριν από μια 5ετία, ο γκολκίπερ από τη Σενεγάλη δεν θα μπορούσε να το φανταστεί και να το δει αυτό ούτε σε ένα θεότρελο όνειρο. 

Ήταν άνεργος, περίμενε για μια δουλειά προκειμένου να επιβιώσει και σκεφτόταν να παρατήσει το ποδόσφαιρο προκειμένου να βρει άμεσα κάτι που θα του αποφέρει χρήματα και θα τον βοηθήσει στην καθημερινότητά του. 

Και τα πράγματα εξελίχθηκαν με απίστευτο τρόπο για εκείνον...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης