Ομπαμεγιάνγκ: Σκόρερ με τεράστια συνέπεια

Μπορεί λόγω της κατάστασης στην ¶ρσεναλ, των αναταραχών μέσα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε και του θέματος με τον Οζίλ να μην απολαμβάνει όση λάμψη θα έπρεπε και θα του άξιζε, ωστόσο, ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ συνεχίζει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και να παρουσιάζει συνέπεια στο σκοράρισμα που δύσκολα εντοπίζεται...  



Ομπαμεγιάνγκ: Σκόρερ με τεράστια συνέπεια

Ο Γκαμπονέζος χρειάστηκε μόλις τρία ματς στο «Γουέμπλεϊ» και μάλιστα... απανωτά, για να σκοράρει πέντε φορές και να γράψει ιστορία. Πριν από εκείνον, μονάχα οι Αλέξις Σάντσες και ¶αρον Ράμσεϊ είχαν σκοράρει πέντε φορές στο συγκεκριμένο γήπεδο και πλέον το έκανε ο «Όμπα» σε τρία παιχνίδια. Στα ημιτελικά με τη Μάντσεστερ Σίτι, στον τελικό με την Τσέλσι και τώρα με τη Λίβερπουλ στο Community Shield.

Με αυτό το γκολ έφτασε στα 71 σε σύνολο με τη φανέλα της ¶ρσεναλ σε 110 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και μονάχα ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει πετύχει περισσότερα τέρματα από τον φορ της ¶ρσεναλ από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στην Αγγλία (31 σε 52 ματς του ¶γγλου έναντι 30 σε 45 παιχνίδια του Ομπαμεγιάνγκ).

Ο «Όμπα» είχε 41 τέρματα σε 97 ματς με τη φανέλα της Σεντ – Ετιέν και 141 γκολ σε 213 αναμετρήσεις στη Γερμανία με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, απ' όπου έκανε και το άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ και τους «κανονιέρηδες».

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης