Η Άρσεναλ συνεχίζει στο σωστό δρόμο, η Λίβερπουλ χρειάζεται ακόμα ένα φορ!

Με τον Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει στο ματς και να πετυχαίνει το κρίσιμο πέναλτι, η Άρσεναλ έφυγε νικήτρια από το Wembley επικρατώντας της Λίβερπουλ, δείχνοντας πως συνεχίζει σε καλό δρόμο αυτή την εποχή του Αρτέτα. Και από την άλλη άσχετο εάν αυτό συνέβη και πέρσι εναντίον της Σίτι, για τη Λίβερπουλ είναι ένα καμπανάκι κινδύνου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Η Άρσεναλ συνεχίζει στο σωστό δρόμο, η Λίβερπουλ χρειάζεται ακόμα ένα φορ!

Με τον αρχηγό της Άρσεναλ να αφιερώνει το γκολ που πέτυχε αλλά και το κρίσιμο πέναλτι στον πρόωρα χαμένο Τσάντγουικ Μπόουσμαν, οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν για 16η φορά να φύγουν νικητές από αυτή την κόντρα του Community Shield. Για μεγάλο διάστημα προηγήθηκαν, λειτούργησαν πολύ καλά ως ομάδα περιμένοντας πίσω από την μπάλα δίνοντας χώρο στην Λίβερπουλ, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει με το πρώτο τέρμα με τη φανέλα της, του Μιναμίνο. Η ομάδα του Κλοπ είχε μια πολύ φλύαρη υπέροχη και έφτιαξε λίγες φάσεις, κυρίως από τα αριστερά με τον Ρόμπερτσον, ενώ ήταν πλήρως εκτός κλίματος αγώνα τόσο ο Σαλάχ όσο και ο Φιρμίνο.

Σαφέστατα και δεν είναι ένα δείγμα αυτό το ματς, που έρχεται πάρα πολύ σύντομα μετά το τέλος της προηγούμενης σεζόν, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει την βελτίωση που έχει σε κάθε γραμμή της από την ώρα που ανέλαβε τα ηνία της ο Αρτέτα, η ομάδα της Άρσεναλ! Ναι χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση και μεταγραφές και κυρίως πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να εξασφαλίσει την υπογραφή στο νέο συμβόλαιο του Ομπαμεγιάνγκ. Ο τρόπος που αναπτύσσεται από την άμυνα, επιμένοντας στη δικη του φιλοσοφία σίγουρα γεμίζει με αισιόδοξα μηνύματα τους οπαδους του συλλόγου!

Έχει επιστρέψει επίσης το μέταλλο στην νοοτροπία, η επιθυμία να διεκδικεί κάθε μπάλα η ομάδα και επίσης μία σαφέστατα διαφορετική κυκλοφορία της μπάλας, με τον νεαρό Σακά να συνεχίζει όσο εντυπωσιακά τελείωσε την προηγούμενη περίοδο και βέβαια την ικανότητα του να κουβαλάει την μπάλα κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι ο Τίρνει αριστερά που θυμισε το γιατί αποκτήθηκε από τη Σέλτικ. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την εξαιρετική παρουσία του Μέιτλαντ - Νάιλς, οοποίος ήταν και ο άνθρωπος του αγώνα, σίγουρα ήταν πιο αισιόδοξα τα πράγματα για την νικήτρια ομάδα.

Για την Λίβερπουλ οποιαδήποτε κριτική θα είναι άδικη αν υπολογίσουμε πως σε δύο σεζόν μάζεψε 196 βαθμούς όμως σαφέστατα ο Κλοπ πρέπει να καταλάβει πως χρειάζεται ενίσχυση το ρόστερ. Ένας σέντερ φορ που θα μπορεί να σκοράρει λείπει και την ίδια ώρα μια θλιβερή υπενθύμιση για την Λίβερπουλ ήταν το πρώτο γκολ του Βέρνερ με την Τσέλσι. Ο Τιάγκο είναι δεδομένο πως χρειάζεται στους πρωταθλητες και επίσης είναι βέβαιο πως όταν λείπει ο Άρνολντ δεξιά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αφού ο πιτσιρικάς Γουίλιαμς δεν είναι έτοιμος για τέτοιο επίπεδο. 

Ξαφνιάζει επίσης η επιλογή του Γερμανού τεχνικού να βάλει τον νεαρό Μπρούστερ μόλις ενα λεπτό πριν τελειώσει το παιχνίδι απλώς και μόνο για να χτυπήσει ένα πέναλτι, το οποίο τελικά το έχασε! Για τον νεαρό δεν ήταν το καλύτερο απόγευμα αλλά μπορεί να πάρει μαθηματα από το πώς χειρίστηκε πέρσι ανάλογη κατάσταση ο Έιμπραχαμ στην Τσέλσι που έχασε το κρίσιμο πέναλτι στον τελικό του σούπερ καπ στην Κωσταντινούπολη απέναντι στην Λίβερπουλ και μετά είχε μία εξαιρετική σεζόν βελτιώνομενος διαρκώς!

Σαφέστατα για μία ομάδα που για δύο σεζόν έχει κάνει εκπληκτικά πράγματα είναι άδικο να γίνει κριτική από ένα ματς που δεν έχει καμία σημασία ωστόσο, πρέπει να απασχολήσει την Λίβερπουλ το γεγονός του ότι όταν βγαίνουν από το παιχνίδι οι δύο από τους τρεις παίκτες της, μπροστά, αυτομάτως δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα! Και γενικά χρειάζεται ενίσχυση οποιοδήποτε ρόστερ για να υπάρχει ανταγωνισμός και αυτό είναι κάτι που πρέπει η Λίβερπουλ να το αντιμετωπίσει άμεσα σε αυτόν τον ένα μήνα που υπάρχει μπροστά για μεταγραφές.

Το απόγευμα του Σαββάτου, όμως, ανήκε στην Άρσεναλ. Και είναι βέβαιο πως στα χέρια του Αρτέτα θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να ξανά γίνει υπολογίσιμη ακόμα και για την τετράδα, αλλά όλα ξεκινάνε από το πρώτο βήμα και ήδη έχουν γίνει αρκετά τέτοια με την κατάκτηση του κυπέλλου και με την επικράτηση στο Community Shield.