Απίθανο γράμμα του Σερ Άλεξ στον Καντονά: «Σε περίμενα στην προπόνηση, να ξέρεις ότι έχεις έναν φίλο...»! (pic)

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στεναχωρήθηκε απίστευτα την εποχή που ο Ερίκ Καντονά αποφάσισε ν' αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μερικούς μήνες μετά τη φυγή του «βασιλιά», ο Σκωτσέζος του είχε στείλει ένα απίστευτο γράμμα για να του τονίσει ότι εκείνος θα είναι για πάντοτε φίλος του και θα μπορεί να υπολογίζει σ' εκείνον...  



Απίθανο γράμμα του Σερ Άλεξ στον Καντονά: «Σε περίμενα στην προπόνηση, να ξέρεις ότι έχεις έναν φίλο...»! (pic)

Τον Αύγουστο του 1997, ξεκινώντας τη σεζόν εκείνη την εποχή, ο Σερ Άλεξ αισθανόταν πως κάτι έλειπε από την ομάδα του...

Ήταν μερικοί μήνες από την ημέρα που ο Ερίκ Καντονά είχε αποχωρήσει και είχε αναγκάσει τους «κόκκινους διαβόλους» να ψάξουν κάποιον που στην επίθεση θα έκανε τουλάχιστον τα μισά από αυτά που πρόσφερε ο King Eric.

«Έχουν περάσει μήνες που δεν έχουμε μιλήσει και θεώρησα σωστό να σου γράψω ένα γράμμα από σεβασμό. Όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία σε περίμενα στην προπόνηση, αλλά είχα δει στα μάτια σου από τότε που είχαμε συναντηθεί στο Mottram ότι είχε πλέον φύγει και πνευματικά από την ομάδα. Ακόμα σκέφτομαι ότι έπρεπε να με ακούσεις κι εμένα και τον πατέρα σου όταν σου λέγαμε να ξεκουραστείς και να πάρεις την απόφασή σου μετά τις διακοπές σου.

Θέλω να διατηρήσεις την καλή σωματική σου κατάσταση γιατί κι εγώ όταν στα 32 μου άρχισα την προπονητική, παράτησα τον εαυτό μου και μετά ήταν τρομερά δύσκολο να ξεκινήσω πάλι γυμναστική έπειτα από έξι χρόνια.

Είμαι σίγουρος ότι θα παρακολουθείς τα αποτελέσματα της ομάδας μας, πήραμε και τον Τέντι Σέριγχαμ για το κενό σου, αλλά ακόμα θέλει να προσαρμοστεί και δεν βρίσκει τους χώρους που είχε στην Τότεναμ οπότε παίζει αρκετά πιο πίσω.

Ακόμα εύχομαι να βρω έναν νέο Καντονά. Είναι ένα όνειρο αυτό!

Θα ήθελα να ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή θα ήθελα να πιούμε ένα κρασί, να φάμε μαζί... Ξέρω ότι πήρες την πρόσκληση από την ομάδα για το γεύμα και μακάρι να τα καταφέρεις, αλλά δεν θέλω να ξεχνάς πόσο καλός παίκτης είσαι και πόσο ευγνώμων είμαι για τις υπηρεσίες που μου πρόσφερες στη συνεργασία μας.

Θα είσαι πάντοτε ευπρόσδεκτος όποτε κι αν θελήσεις να έρθεις απλά να μας δεις και να μιλήσουμε σαν φίλοι. Θέλω να ξέρεις ότι παρά το γεγονός πως δεν είσαι πλέον δικός μας παίκτης, έχεις αφήσει έναν καλό φίλο εδώ πίσω.

Καλή τύχη και να σε έχει καλά ο Θεός» έγραφε μεταξύ άλλων ο Σερ Άλεξ!

 

23 years ago today, Sir Alex Ferguson wrote a little something for Eric Cantona... And we love it 😭❤️

Δημοσιεύτηκε από BBC Sport στις Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

 

Κώστας Ζάλιαρης