Μπορούμε να έχουμε κούρσα με τρεις ομάδες; Μάλλον όχι...

Με δεδομενο πως οι Λίβερπουλ και Σίτι την επόμενη σεζόν πάλι θα... φαγωθούν για τον τίτλο και θα βάλουν τον πήχη ξανά στους 92-95 βαθμούς, στη σκέψη αν μπορεί να υπάρξει κι άλλη ομάδα που να της κοντράρει, το συμπέρασμα είναι τέτοιο που καθιστά ανήμπορες όλες τις υπόλοιπες... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Μπορούμε να έχουμε κούρσα με τρεις ομάδες; Μάλλον όχι...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν καλή και στο παιχνίδι με τη Μπόρνμουθ και πέτυχε πέντε γκολ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα έπειτα από αρκετά χρόνια. Η Τσέλσι από την πλευρά της κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα και να συνέλθει μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Γουότφορντ και συνεχίζοντας την προσπάθεια για την εξασφάλιση της τετράδας.

Η Λέστερ μετά από πολλές μέρες πήρε θετικό αποτέλεσμα και επιχειρεί να πετύχει το στόχο της παρουσίας στο επόμενο ΤσάμπιονςΛιγκ. Το ερώτημα, ωστόσο, βάσει των όσων βλέπουμε από τις ομάδες των ευρωπαϊκών θέσεων της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, είναι αν θα καταφέρουν να έχουν σταθερότητα και την επόμενη σεζόν, προκειμένου να κάνουν το κάτι παραπάνω και ν' ακολουθήσουν τη διαδρομή των Σίτι και Λίβερπουλ.

Η Γιουνάιτεντ φέτος νίκησε δυο φορές τη Σίτι στα μεταξύ τους ντέρμπι και απείλησε και τη Λίβερπουλ, αλλά το παιχνίδι του «Ολντ Τράφορντ» τελείωσε στην ισοπαλία. Η Τσέλσι νίκησε τη Σίτι πρόσφατα για να χαρίσει στους «κόκκινους» τον τίτλο. Η Λέστερ ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος.

Με δεδομένο πως οι Σίτι και Λίβερπουλ έχουν ανεβάσει τον πήχη περίπου στους 95 βαθμούς, οι δυο που θα μπορούν να ξαναφτάσουν σε αυτά τα επίπεδα.

Το ζητούμενο είναι ποιοι μπορούν να φτάσουν εκεί από τους υπόλοιπους και σε αυτό το ερώτημα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η απάντηση είναι “κανένας”.

Η Λιβερπουλ έχει κατακτήσει τον τίτλο, απέχει ακόμα αυτή τη στιγμή 8 βαθμούς από τους 97 που ήταν η περσινή της συγκομιδή που βγήκε δεύτερη και φυσικά κυνηγάει φέτος τους 100 της Σίτι από πρόπερσι.

Οι δύο μεγάλοι διεκδικητές του τίτλου, σου δίνουν την εντύπωση ότι θα καταφέρουν ξανά να ξεπεράσουν τους 90 βαθμούς. Είναι δεδομένο με το ρόστερ που έχουν ότι μπορούν να πετύχουν το 90+, όμως, καμία άλλη ομάδα δεν το κάνει να φαίνεται κάτι εφικτό αυτό.

Η Σίτι εκανε ακομα μια ηττα, 9 για φέτος στο πρωτάθλημα, τις περισσοτερες της καριερας του Πεπ σε οποιαδήποτε ομάδα! Αυτό, όμως, δεν σημαινει κατι για την επομενη σεζον. Έκανε 26 τελικές και δεν σκοραρε. Με 24 τελικες η Λεστερ ειχε νικήσει 9-0 στο ίδιο γήπεδο πριν από μερικούς μήνες, σ' εκείνο το ιστορικό ματς με τη Σαουθάμπτον. Ειναι παραπλανητικά όλα αυτά. Κάποια άλλη στιγμή που θα χρειαζόταν τους βαθμούς, θα τους έπαιρνε.

Θα ήταν πολύ ωραίο για το πρωτάθλημα να βλέπαμε και κάποια άλλη ομάδα να έμπαινε στο κόλπο και να κόνταρε τις δυο μεγάλες δυνάμεις των τελευταίων ετών, όμως, η απάντηση στο αν μπορεί κάποια να τις πλησιάσει, είναι αρνητική...