Ο Κλοπ κράτησε όλες... τις υποσχέσεις του!

Ντόμπρος, ευθύς και παρά το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις αφήνει το συναίσθημα να τον παρασύρει, ξέρει πάντα τι λέει! Όπως το 2015, την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε δώσει τη δική του υπόσχεση προς τον κόσμο της ομάδας και πέντε χρόνια μετά την έκανε πραγματικότητα!  



Ο Κλοπ κράτησε όλες... τις υποσχέσεις του!

Από τις πρώτες του δηλώσεις, ο Γερμανός τεχνικός είχε εστιάσει στην αναγκαιότητα να «χτιστεί» από την αρχή η ομάδα. Προτεραιότητα στην άμυνα, είχε δηλώσει και κατόπιν όλα θα έρθουν σταδιακά.

Σε μια ερώτηση μάλιστα για την ενδυνάμωση της Μάντσεστερ Σίτι και το άμεσο impact που είχε στα γήπεδα, με την κατάκτηση τίτλων και διακρίσεων, ο Γερμανός είχε δηλώσει: «Ελπίζω και εγώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια να πάρουμε κάποιον τίτλο»! Το είπε και το έκανε... Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά η Λίβερπουλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσο για τον μεγάλο πόθο των οπαδών της, δηλαδή το πρωτάθλημα Αγγλίας, ο Κλοπ άφησε ελπίδες, μιλώντας πάντα ρεαλιστικά: «Αυτή τη στιγμή η οικογένεια της Λίβερπουλ έχει νευρικότητα, υπάρχει απαισιοδοξία και αμφισβήτηση. Ο κόσμος βλέπει μόνο τι συνέβη πριν 5, 10, 20 χρόνια. Η ιστορία της είναι σπουδαία, αλλά μόνο για να τη θυμόμαστε.

Τώρα έχουμε την ευθύνη να γράψουμε νέα ιστορία! Αρχικά όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θέλουν ξεκαθάρισμα. Όταν το κάνουμε αυτό, τότε ναι θα έχουμε πιθανότητες να γίνουμε ξανά πετυχημένοι όπως μπορούμε. Εάν είναι πιθανό, μπορούμε να γίνουμε η πιο δύσκολη ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι;», ήταν τότε ορισμένες από τις ατάκες του Κλοπ.

Και φτάσαμε στο σήμερα. Πέντε χρόνια μετά, με μία εντελώς διαφορετική Λίβερπουλ σε ποιότητα και νοοτροπία και, όντως, η πιο δύσκολη ομάδα να αντιμετωπίσεις. Ο Κλοπ ποτέ δεν έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά άφηνε πάντα την ελπίδα. Πίστεψε στην ομάδα, οι παίκτες έγιναν ένα μαζί του και το αποτέλεσμα... η Λίβερπουλ κάθισε ξανά στο θρόνο της Πρέμιερ Λιγκ!