Λίβερπουλ: Δεν επέτρεψε στην Πάλας ούτε μια επαφή εντός περιοχής!

Απίστευτο στατιστικό στοιχείο προέκυψε από την εμφατική νίκη (4-0) της Λίβερπουλ επί της Κρίσταλ Πάλας με τους φιλοξενούμενους στο «Άνφιλντ» να μην κάνουν ούτε μια επαφή με τη μπάλα στην περιοχή του Άλισον!  



Λίβερπουλ: Δεν επέτρεψε στην Πάλας ούτε μια επαφή εντός περιοχής!

Από την εποχή που η δημοφιλής εταιρεία καταγραφής στατιστικών Opta, ξεκίνησε να συλλέγει ρεκόρ και επιδόσεις, κάτι τέτοιο δεν είχε σημειωθεί. Και συγκεκριμένα από το 2008, δεν είχε παρατηρηθεί μέχρι και το βράδυ της 24ης Ιουνίου του 2020.

Η Λίβερπουλ έφτασε πανεύκολα στο τελικό 4-0 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας και πετυχαίνοντας πανέμορφα γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση.

Ο Άλισον κράτησε ακόμα ένα clean sheet για τους «κόκκινους» μετά και από αυτό στο ντέρμπι με την Έβερτον, ωστόσο, προέκυψε ένα στοιχείο που όμοιό του δεν είχε παρατηρηθεί τουλάχιστον τα τελευταία 12 χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα της Premier League που καταφέρνει να μην επιτρέψει σε φιλοξενούμενο κλαμπ να κάνει ούτε μια επαφή με τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή! Ο Φαν Ντάικ με τον Γκόμες και τους ΤΑΑ και Ρόμπερτσον, έκαναν πολύ άνετο το βράδυ του Άλισον ειδικά από τη στιγμή που αποχώρησε τραυματίας στο 15ο λεπτό ο Γουίλφριντ Ζαχά για τους Λονδρέζους...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης