Όχι μάσκες, όχι πανηγυρισμοί, όχι ball-boys...

Η Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει το βράδυ της Τετάρτης και το πρωτόκολλο υγείας έχει συμφωνηθεί απ' όλες τις ομάδες, περιλαμβάνοντας ορισμένα διαφορετικά στοιχεία απ' όσα έχει παρατηρήσει ο κόσμος κυρίως από την Bundesliga που ξεκίνησε πρώτη μετά την πανδημία. 

Advertisement
Όχι μάσκες, όχι πανηγυρισμοί, όχι ball-boys...

Τα δυο εξ αναβολής παιχνίδια σε Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ ανάμεσα σε Σίτι - Άρσεναλ και Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι εκείνα που θ' ανοίξουν ξανά την αυλαία του κορυφαίου πρωταθλήματος έπειτα από την αναβολή που προκλήθηκε από τον κορονοϊό τον περασμένο Μάρτιο.

Ο κόσμος έχει ήδη πάρει μια γεύση από τα νέα δεδομένα που επικρατούν στο χώρο του ποδοσφαίρου μετά το πέρασμα της πανδημίας, τις αποστάσεις, την είσοδο των ομάδων, τα γάντια, τις μάσκες στους πάγκους και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Άσχετα, βέβαια, αν δεν τηρούνται καθόλου την ώρα των αγώνων και ειδικά στους πανηγυρισμούς. 

Στην Πρέμιερ Λιγκ, λοιπόν, μεταξύ άλλων, αποφάσισαν να μην φορούν αναγκαστικά μάσκες οι αναπληρωματικοί, όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής στη Γερμανία, ενώ, δεν θα υπάρχουν και ball-boys, αν και λογικά θα υπάρχει προσωπικό που θα απολυμαίνει ανά διαστήματα τις μπάλες. 

Επιπλέον, υπάρχει ρητή απαγόρευση σωματικής επαφής στους πανηγυρισμούς, κάτι που φυσικά την ώρα που τα συναισθήματα βρίσκονται σε απόλυτη ένταση, έχει αποδειχθεί πως είναι τρομερά δύσκολο να τηρηθεί από τους ποδοσφαιριστές. Είναι τέτοια η φύση του αθλήματος, άλλωστε...

Κώστας Ζάλιαρης