Ο Ετό «ψήφισε»... χαλαρά Μουρίνιο αντί Γκουαρντιόλα!

Δούλεψε και με τους δύο. Τους ξέρει καλά. Τις ιδιοτροπίες και τα δυνατά τους σημεία. Ο Σαμουέλ Ετό κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «Μουρίνιο ή Γκουαρντιόλα», επιλέγοντας... άνετα τον τεχνικό της Τότεναμ και πρώην του στην Ίντερ!  



Ο Ετό «ψήφισε»... χαλαρά Μουρίνιο αντί Γκουαρντιόλα!

«Επιμένω σε όσα είχα πει στο παρελθόν και δεν είμαι ο μόνος που το πιστεύει. Η εμπειρία μου με τον Γκουαρντιόλα ήταν αυτή που ήταν, αλλά σε προσωπικό επίπεδο δεν ήταν αυτή που θα ήλπιζα. Πολλοί παίκτες έχουν πει το ίδιο για εκείνον. Ως προπονητής, ο Πεπ μας προετοίμαζε όπως κανείς. Ο τρόπος που κοούτσαρε έως το 2009 ήταν απίστευτος. Στο στυλ επιθετικού ποδοσφαίρου, στην κατοχή, τις μεταβιβάσεις, σε όλα ο Πεπ ήταν ο καλύτερος», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος σταρ των Καταλανών και συνέχισε:

«Παρόλο που έτρεχες πολύ, με τον Πεπ έπαιζες έτσι και νόμιζες ότι δεν είχες τρέξει πολύ. Απολάμβανες το ποδόσφαιρο. Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι σαν να βρίσκεσαι στο θέατρο. Το τίκι τακα δεν είναι ο μόνος τρόπος να κερδίζεις, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερος. Είναι το στυλ του Πεπ»!

Σε αντίθεση με τον σκληρό επαγγελματία Γκουαρντιόλα, ο Ετό έδειξε την προτίμησή του στον πιο... φιλικό, Ζοσέ Μουρίνιο: «Πρώτα απ’ όλα με τον Ζοσέ είμαστε φίλοι. Είναι τύπος που αν κάτι δεν του αρέσει θα το πει μπροστά σου. Προτιμώ να είμαι με ειλικρινείς ανθρώπους. Ο Μουρίνιο είναι τρομερός άνθρωπος. Νοιάζεται μόνο για το αποτέλεσμα. Έτσι είναι... Ο Ζοσέ είναι νικητής και γεννημένος ηγέτης. Είναι σπουδαίος»!