Ο κορονοϊός προκαλεί οικονομική ζημιά 1 δισεκατομμυρίου λιρών στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η μελέτη της Deloitte είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική για τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας στην Πρέμιερ Λιγκ, με το σύνολο της ... χασούρας που θα προκληθεί για όλα τα κλαμπ του κορυφαίου πρωταθλήματος σε σχέση με τα έσοδα που υπολόγιζαν και τα οποία επλήγησαν από τις αρχές Μαρτίου, να φτάνει συνολικά στο 1 δισεκατομμύριο λίρες! 



Ο κορονοϊός προκαλεί οικονομική ζημιά 1 δισεκατομμυρίου λιρών στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η δημοφιλής εταιρεία στατιστικής και οικονομικών μελετών, ανέφερε πως οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θα χάσουν προσωρινά 500 εκατομμύρια λίρες από αυτά που υπολόγιζαν να βάλουν στα ταμεία τους αν όλα κυλούσαν ομαλά μέσα στην αγωνιστική περίοδο 2019-2020. 

Η επιστροφή των χρημάτων στα τηλεοπτικά δίκτυα λόγω της ανατροπής των δεδομένων και του προγράμματος εξαιτίας της πανδημίας, τα χαμένο έσοδα από τις matchdays με τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των εμπορικών καταστημάτων και η γενικότερη οικονομική ζημιά, θα φτάσει στο 1 δισεκατομμύριο. 

Το μισό ποσό, βέβαια, θεωρητικά θα μπορεί να εξοικονομηθεί μέχρι και το 2021, αν τόσο η φετινή ταλαιπωρημένη και πολύ περίεργη σεζόν, όσο και η επόμενη, ολοκληρωθούν κανονικά στο γήπεδο. 

Μόνο από τους οπαδούς και τα έσοδα που προκύπτουν για κάθε κλαμπ από τις ημέρες των αγώνων στο σύνολο όλων των τομέων που υπολογίζονται για την κάθε matchday, εκτιμάται στα 350 εκατομμύρια λίρες, για τις 9 εναπομείνασες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος. 

Κώστας Ζάλιαρης