Ο πανικός ποτέ δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος

Ο τρόπος που η Σαουθάμπτον χειρίστηκε το θέμα του Χάσενχουτλ τον περασμένο Οκτώβρη μετά τη ντροπή από τη Λέστερ αλλά και το νέο τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Αυστριακός προπονητής, αποδεικνύουν πόσο σοβαρή είναι η λειτουργία του συλλόγου του Χάμπσαϊρ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

Advertisement
Ο πανικός ποτέ δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος

Ο Ραλφ Χάσενχουτλ θα είναι πλέον προπονητής των «αγίων» μέχρι και το 2024, όπως ορίζει το συμβόλαιό του κι αν όλα πάνε καλά και τηρηθεί η χρονική διάρκεια της νέας συμφωνίας που υπέγραψε με την ομάδα του.

Έχοντας αναλάβει από τα τέλη του 2018 στη θέση του Μαρκ Χιουζ, ο 52χρονος προπονητής κατάφερε να κρατήσει το κλαμπ στην Πρέμιερ Λιγκ αλλάζοντας αρκετά την εικόνα του συνόλου που παρέλαβε και βελτιώνοντάς το μέσα σε λίγους μήνες.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο έγινε αυτό που φανερώνει ότι τελικά στη Σαουθάμπτον κάτι γίνεται πάρα πολύ καλά και γνωρίζουν πως οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με ψυχραιμία κι έπειτα από ήρεμη κατάσταση κι όχι εν θερμώ.

Όταν τον Οκτώβριο η Λέστερ διέλυσε τους «άγιους» με το 9-0 που αποτελεί αξιοσημείωτο παιχνίδι σε ολόκληρη την ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ για τα ρεκόρ που κατεγράφησαν εκείνη τη βραδιά, η Σαουθάμπτον αποφάσισε να μην προβεί σε βιαστικές κινήσεις.

Εκεί αποδεικνύεται και η τιμιότητα του Χάσενχουτλ που είχε πάει στον πρόεδρο της ομάδας και του είχε πει “εγώ στη θέση σου, θα με είχα ήδη απολύσει”.

Ο ισχυρός άνδρας του κλαμπ του είπε να ηρεμήσει, να ξαναμιλήσουν μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν όλα θα είχαν αποφορτιστεί και θα μπορούσε να γίνει κουβέντα σε πιο επαγγελματικά πλαίσια. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Χάσενχουτλ κατάφερε ν' αντιστρέψει το κλίμα, να παρουσιάσει κάτι καλύτερο και πιο σοβαρό στον αγωνιστικό χώρο και αυτό εκτιμήθηκε από τη διοίκηση, μέχρι οι δύο πλευρές να φτάσουν εν τέλει στην ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι και το 2024!

Κάπως έτσι αποδεικνύεται πως όταν ένας σύλλογος θέλει να στηρίξει το πλάνο του και να μην υπακούσει στην οργή και την απογοήτευση μιας πολύ άσχημης κατάστασης που είναι προσωρινή, μπορεί όντως να βγει κάτι καλό.

Ο Αυστριακός κόουτς, σε 52 παιχνίδια έχει 18 νίκες, 24 ισοπαλίες και 10 ήττες. Και μάλιστα, μέσα στο 2020, μονάχα οι Λίβερπουλ και Σίτι είχαν περισσότερες νίκες! Διόλου κακός απολογισμός μέχρι και τη στιγμή της αναβολής...