Ένας χρόνος από τη μέρα που η Ευρώπη βάφτηκε κατακόκκινη! (vids)

Αφού κατάφερε και επέστρεψε στα... καπάκια για να διεκδικήσει ξανά το ευρωπαϊκό τρόπαιο, δεν μπορούσε να χαθεί η ευκαιρία. Η πιο ώριμη, πιο έμπειρη και πιο έτοιμη Λίβερπουλ, σαν σήμερα πριν από ακριβώς έναν χρόνο, στη Μαδρίτη, ανέβηκε για 6η φορά στην ιστορία της στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ με το τελικό 2-0 επί της Τότεναμ. 



Ένας χρόνος από τη μέρα που η Ευρώπη βάφτηκε κατακόκκινη! (vids)

Ο Κλοπ αντιμετώπισε τον Ποτσετίνο και του έδειξε πως ναι μεν τα «σπιρούνια» είχαν δύναμη, ικανότητα και τύχη να φτάσουν στον μεγάλο τελικό, αλλά εκεί υπήρχε μονάχα ένα χρώμα για να κυριαρχήσει και να γραφτεί η ιστορία της βραδιάς της 1ης Ιουνίου του 2019. 

Με τον μεγάλο τελικό εξ αρχής να πηγαίνει προς την πλευρά των «κόκκινων» με το πέναλτι που κέρδισε ο Μανέ και εκτέλεσε εύστοχα ο Σαλάχ, ελάχιστοι είχαν αμφιβολίες για την τελική έκβαση της αναμέτρησης στο «Wanda Metrpolitano». 

Η Λίβερπουλ, έναν χρόνο νωρίτερα είχε βιώσει τον πόνο και την απογοήτευση με το 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο και είχε δώσει όρκο να μην το ξαναζήσει αυτό. Τουλάχιστον όχι τόσο σύντομα. Κι αφού κατάφερε να επιστρέψει στον μεγάλο τελικό, όφειλε ως σύλλογος και όφειλαν οι ποδοσφαιριστές στους εαυτούς τους ν' αποδείξουν ότι δεν είχαν κάνει τυχαία το back-to-back. 

Κάπως έτσι το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ αναρριχήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας για 6η φορά στα χρονικά το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν η απόλυτη επιβράβευση των προσπαθειών του Κλοπ και των παικτών του, προτού χαράξουν την πορεία τους για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και φτάσουν στο +25 από τη Μάντσεστερ Σίτι, περιμένοντας πλέον την επανέναρξη της σεζόν για να πάρουν και τον τίτλο της Πρέμιερ στα χέρια τους, για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια. 

Θυμηθείτε όλες τις τρομερές στιγμές που σημειώθηκαν σαν σήμερα, στη Μαδρίτη, το 2019...

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης